• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon ve Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var'

'Afyon ve Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var'

CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal, partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada yerel ve merkezi hükümet yönetiminde ülkenin ve Afyonkarahisar'ın CHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu söyledi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu Toplantısı 28 Kasım 2020 Cumartesi günü öğleden sonra saat 14.00'de Beyaz Saray Salonunda gerçekleştirildi. İlk kısmı basına açık ikinci bölümü basına [&hellip]

CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal, partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada yerel ve merkezi hükümet yönetiminde ülkenin ve Afyonkarahisar’ın CHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu Toplantısı 28 Kasım 2020 Cumartesi günü öğleden sonra saat 14.00’de Beyaz Saray Salonunda gerçekleştirildi. İlk kısmı basına açık ikinci bölümü basına kapalı şekilde düzenlenen toplantıya; CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, önceki dönem İl Başkanları, İGM Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, kurultay delegeleri, il disiplin kurulu ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“İKTİDAR MASKE VE MESAFEDEN ÖTEYE GİDEMEDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısının basına açık bölümünde sert bir dille iktidarı eleştirdi. Pandemi nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavi görenlere de acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Köksal, yaşanılan ekonomik kriz nedeninin tek başına pandemi olmadığını söyledi. Pandemi öncesinde başlayan ve sonrasında ağırlaşan bir ekonomik kriz yaşanıldığını belirten Köksal, “Mart 2020’den bu tarafa iktidarın yaptıklarına baktığımızda vatandaşa sadece maske, mesafe, hijyen, evde kal çağrılarının ötesine gidemediklerini görüyoruz. Pandemi dolayısıyla Bilim Kurulunun tavsiye kararlarına uyulması gerektiğini ve bizim her zaman CHP olarak kurulun tavsiyeleri doğrultusunda hareket edeceğimizi en başından bu tarafa söylüyoruz. Salgın için Bilim Kurulu kararları doğrultusunda işyerlerinin kapatılması yerinde bir karardı. Bir takım kısıtlamalar getirilmesi gerekiyordu. Fakat bunun yanı sıra kapatılan iş yerlerine, KOBİ’lere, esnafa ücretsiz izine çıkarılan vatandaşlara işsizlere ya da emekli olup da ikinci bir işte çalışmak zorunda kalanlara, gündelik bir işte çalışıpta pandemiden dolayı gündelik işlerinden ayrılmak zorunda olanlara iktidar tarafından hiçbir yardım ve destek verilmediğini gördük. Gelinen noktada salgın hızlı yükselişe geçti.” dedi.

“ESNAF VE VATANDAŞA YİNE DESTEK YOK”

Salgında gerçek hasta sayılarının ve vefat oranlarının vatandaştan gizlendiğini ileri süren Köksal, “Hasta ve vefat sayılarını gizleyerek bir yere varmaya çalıştılar. Sonra baktılar ki bizim Milletvekillerimizin, Belediye Başkanlarımızın gerçek rakamları açıklamaları karşısında çaresiz kalıp gerçek rakamları açıklamaya kalktılar. Görüldü ki pandemi Türkiye de yükselişe tabiri caiz ise o pik seviyesine çıkmış durumdadır. Yeniden bir takım kısıtlamalar ve tedbirler getirildi. Bu duruma baktığımızda yine esnafa ve vatandaşa yönelik bir destek yoktur. Pandemi de 250 binin üzerinde işyeri kapatıldı. Çektirilen kredinin adı hiçbir zaman destek olmaz. Destek karşılıksız verilir. Ama kredi de vatandaş kredi çektikten sonra günü geldiğinde üstelik faiziyle beraber o para geri ödenmek zorundadır. İşte yaptıkları bu oldu, esnafa kredi çektirdiler. Günü gelince ödemeler başladı. Vergileri ve borç ödemelerini erteledik dediler. O borçlar 3 ay ertelendi gidip bakıldığında yine faiziyle aynı kişi o borc ödemek zorunda bırakıldı. Pandemi döneminde vatandaşa 5 maskeyi dağıtımayan AKP hiçbir şekilde esnafı, KOBİ’yi, küçük işletmeyi, iş insanını, işsizi, emekliyi, işçiyi, memuru dinlemedi.” diye konuştu.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİ HERKESE İLETİLECEK”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Afyonkarahisar’da ve 81 ilde esnaf, KOBİ, iş insanları, kuruluş ve odalarla bir araya geldiklerini anlatan Milletvekili Burcu Köksal, sorunları ve çözüm önerilerini dinlediklerini söyledi. 24 Kasım 2020 Salı günü CHP Grup Toplantısında Afyonkarahisar’la ilgili hazırladığı dosyayı gündeme getirdiğini aktaran Köksal, “Özellikle mermercilerin yaşadıkları sıkıntılar grup toplantımızda bahsedildi ve biz çözüm önerilerini de ortaya koyduk. Bu haftadan itibaren tüm bunları esnafa, KOBİ’lere, iş insanlarına götürecektik. Pandemi nedeniyle yüz yüze mektup ve posta yoluyla çözüm önerilerini hepsine tek tek ileteceğiz.” şeklinde konuştu.

“PANDEMİDE EKONOMİK KAYIP YAŞAYANLARA VERİLECEK PARA BELLİ”

Bütçe kullanımının bir tercih meselesi olduğunu dile getiren Köksal şunları söyledi: “Elinizde ki bütçeyi istediğiniz şekilde siyasi tercihinize uygun olarak kullanırsınız. İster bunu CHP’nin söylediği gibi vatandaştan halktan yana kullanırsınız ister şu anki iktidarın yaptığı gibi ranttan, yandaştan yana kullanırsınız. Biz dedik ki hiç olmazsa 18 yıllık iktidarınızda bir kez pandemi döneminde bu bütçeyi vatandaştan, halktan yana kullanın. Emekliye, işsize, ücretsiz izne çıkarılan işçiye, memura, esnafa, KOBİ’ye, iş insanına verin. Yani pandemi yüzünden ekonomik zarara uğrayan kesimlere yönelik kullanın. Bir defalık hiç olmazsa bunu yapın derken kaynağı da gösterdik. Türkiye de ballı ihalelerle 8-10 tane ihale verdiğiniz şirkete pandemi dönemini mücbir sebep göstererek yapacağınız garanti ödemeleri yapmayın. Efendim Cengiz İnşaat bir seferlik garanti ödemeyi almayı versin. Senelerdir veriyorsunuz. Geçmediğimiz köprünün, tedavi olmadığımız hastanenin, uçmadığımız uçağın parasını ödediğimiz vergilerle bu insanlara üstelik dolar bazında bütçeden paraları tıkır tıkır ödüyorsunuz. Bu seferlik pandemi döneminde bunları ödemeyin, Ortada pandemi gibi bir mücbir sebep var. Borçlar Kanununa göre bu da sizin hakkınız. Bu parayı vatandaşa halka, pandemi nedenli ekonomik kayıp yaşayan kesimlere verebilirsiniz.”

“ÜLKENİN İHTİYACI CHP İKTİDARI”

Ülke genelinde ve Afyonkarahisar’da CHP’ye karşı bir teveccüh olduğunu belirten Köksal şöyle konuştu: “Türkiye genelinde ve Afyonkarahisar’da sahada partimize karşı bir teveccühü net şekilde gözlemliyorum. İlk seçimlerde iktidar olacağımıza inancım tamdır. İnşallah yerel yönetimlerde de tüm belediyeleri Afyonkarahisar Belediyesi de dâhil olmak üzere CHP alacaktır. Afyonkarahisar’da da tüm Türkiye’de olduğu gibi CHP iktidarına ihtiyaç var. Afyonkarahisar ekonomik anlamda gerilerde seyrediyor. Göç veren bir il konumunda olan ilimizde intihar vakaalarında da bir artış var. Afyonkarahisar’da bir cadde ki dükkânı bir çıktığınızda açık görürken bir sonraki çıkışınızda ya kapatılmış ya da el değiştirmiş olarak görüyorsunuz. Tüm bunlar hep ekonomik krizin göstergeleridir. Stratejik bir konumu olan Afyonkarahisar eğitimde ve ekonomi de geri kalmışlığı hak etmiyor. CHP iktidarın biz Afyonkarahisar’ı gerçek anlamda Ege’nin incisi yapacağız. Afyonkarahisar neden komşu il Eskişehir gibi dünya şehri olmasın? İstedikten sonra buna gerçekleştirmek mümkündür. Dört Belediye Başkanımızla son derece uyumlu çalışıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi ve tüm ilçelerimizin, beldelerimizin Belediyelerinin CHP’li Belediyeler olacağına yürekten inanıyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Bakmadan Geçme