Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaş, devlet el ele jandarmaya karakol kazandırıldı: “Afyon vatanperver ve hayırsever”

Vatandaş, devlet el ele  jandarmaya karakol kazandırıldı: “Afyon vatanperver ve hayırsever”

Devlet-millet dayanışmasının en güzel ve somut örneği olan Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binasının açılış töreni yapıldı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, “Afyon’un ne kadar vatanperver ne kadar hayırsever olduğunu süreç içerisinde yaşayarak öğrendim. On tane inşaatımız var. Bunun büyük bir çoğunluğu saygıdeğer iş insanlarımız, vatanperver hayırsever vatandaşlarımızın eseridir” dedi

 

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtulduğu 27 Ağustos tarihinde hizmete giren Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binasının açılış töreni dün öğleden sonra yapıldı. Törene; Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Garnizon Komutanı Vekili Hava Pilot Albay Özgür Büyüköztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban, karakol yapımına destek veren hayırsever iş insanları, jandarma personeli, askeri ve mülki erkan ile çevre beldelerin Belediye Başkanları katıldı.
“BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ” ALANINA KARAKOL İHTİYAÇTI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenin ilk konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binasına katkı veren tüm hayırseverlere teşekkür etti. Çömez, yaklaşık bir yıl önce Afyon kamuoyu ve jandarma mensuplarıyla yapılan müteala sonucu özellikle “Sülümenli-Işıklar-Çobanlar Bermuda Şeytan Üçgeni” olarak tabir edilen alana bir jandarma karakolu yapımına büyük ihtiyaç olduğunun gündeme geldiğini belirtti. Konuyu değerlendirerek karakol yapılabilirliğine baktıklarını anlatan Çömez, “Malum olduğu üzere 2019 yılı devletimizin ekonomik olarak kamu inşaatları yapımını bir müddet beklemeye aldığı zamanlardı. Böyle bir zamanda devlet eliyle bu işin olamayacağı aşikârdı. Kaldı ki jandarma da özellikle doğu da ve güneydoğu da terörle mücadele edilen bölgelerde ki karakol ihtiyaçları dururken Afyonkarahisar gibi huzurlu olan bir yerde ‘Karakol yapacağız Sayın Komutanımız.’ demek pekte etik değildi.” dedi.
“ON İNŞAAT VATANPERVER
HAYIRSEVERLERİN ESERİ”
İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın jandarma teşkilatına ihtiyaç olan karakol hizmet binalarının kazandırılmasında ciddi bir motivasyon ve itici güç haline geldiğini söyledi. Burhanettin Çoban’ın bu konuda kendisini bir şekilde ikna ettiğini dile getiren Çömez, “Sayın Burhanettin Çoban’a konuklarımızın huzurunda tekraren teşekkür ediyorum. İnanın ben gelmeden Afyon’u böyle bilmiyordum. Afyon’un ne kadar vatanperver ne kadar hayırsever olduğunu süreç içerisinde yaşayarak öğrendim. Herhangi bir ile herhangi bir karakol yapabilirsiniz. Vatandaş her zaman ordusunun, güvenlik güçlerinin yanındadır, yakınındadır, yardımındadır. Arkadaş, on tane inşaatımız var. Bunun büyük bir çoğunluğu saygıdeğer işadamlarımız, vatanperver hayırsever vatandaşlarımızın eseridir.” diye konuştu.
“ALLAH DUALARIMI KABUL ETTİ”
Askerlik mesleğinde uzun hizmet sürelerinin olmadığını belirten Albay Hamza Çözmez sözlerine şöyle devam etti: “Bizim uzun hizmet sürelerimiz olmaz. Biz gittiğimiz yerlerde misafir gibi oluruz. Ortalama iki senede birde görev yerlerimiz değişir. Ben Yaradan’dan şunu diliyordum; Bu kadar işe başladık mutlaka sonu gelecek. En azından bir karakolumuzun açıldığını ben görebilecek miyim? Demek ki iyi zamanımıza denk gelmiş, dualarımız kabul olmuş ki bugün buradayız. Tüm konuklarımıza teşrifleri için içten duygularımla teşekkür ediyorum.”
“KARAKOL
DEVLET MİLLET DAYANIŞMASININ
EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatan topraklarının yurt edinilmesi ve ilelebet yurt olarak kalması için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, tüm gazilere ömür boyu sağlık diledi. Boztepe, Atatürk’ün en veciz deyimiyle “Ulusunun, yurdunun ve Cumhuriyetin bekçisi olan fedakârlık ve tevazu timsali bir kanun ordusu.” olarak tanımlanan jandarmaya ihtiyaç duyulan bir karakol kazandırılmasından mutlu olunduğunu söyledi.
Boztepe şöyle konuştu: “Ümit ediyorum ki devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunmasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin, huzurunun temin edilmesi noktasında bu karakol ihtiyaç duyulan bölge itibariyle birinci derece de İl Jandarma Komutanımızın da arz ettiği üzere vatandaşlarımızın ulaşımı noktasında en temel mihenk taşlarından birini oluşturacaktır. Komutanımız konuşmasında detayını belirttiği üzere bu karakol devlet-millet dayanışmasının en güzel örneklerinden birini teşkil etmektedir. Dolayısıyla tüm yük devlete bırakılmadan vatandaşlarımızın da sahiplenmesi açısından örnek teşkil eden bu hizmet binamızın ilimize kazandırılması noktasında emeği geçen başta İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Özel İdaremiz olmak üzere öncelikle tüm hayırseverlere ilimiz ve Sülümenli halkı adına teşekkür ediyorum. Bu bölgede çok fazla ihtiyaç duyulmadan karakolun kullanılmasının nasip olmasını ümit ediyorum. Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası hayırlı olsun.”
VATANPERVER
HAYIRSEVERLERE PLAKET VERİLDİ
Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası yapımında emeğe geçenlere plaketleri verildi. Ali Rıza Gürakar, Yusuf Balık, Bekir Yeşilay, Metin İplikçioğlu, Yavuz Kocaşaban, Alpaslan Karakan, Bahattin Uslu, Mahmut Aslan, Hüseyin Çavdar, Ali Altuntaş’a plaketleri verildi. Plaket töreninin ardından karakol hizmet binası açılış kurdelesinin kesimi sonrası binanın gezilmesiyle tören sona erdi.
226 günde yapımı tamamlanan Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı Binası, Gebeceler, Sülümenli ve Işıklar Beldeleri ve çevresine hizmet verecek. >> Haber: Burcu AYDIN / Fotoğraflar: Ali Fuat GÜÇLÜER