Afyon, üretimdeki yerini almalı – Kocatepe Gazetesi

Gazeteniz Kocatepe’nin “Haydi Afyon! Harekete geç” başlığıyla duyurduğu, rüzgâr enerjisi tesisleri kurulması ve bu tesislerde kullanılacak türbin ve diğer gereçlerin ilimizde üretilmesine teşvik ettiği haberi yankı buldu. Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, “Gelişen ve büyümekte olan teknoloji ağırlıklı üretim sanayisi kulvarında Afyonkarahisar mutlaka bir yer edinmek zorunda. Bu enerji olabilir, [&hellip]

Gazeteniz Kocatepe’nin “Haydi Afyon! Harekete geç” başlığıyla duyurduğu, rüzgâr enerjisi tesisleri kurulması ve bu tesislerde kullanılacak türbin ve diğer gereçlerin ilimizde üretilmesine teşvik ettiği haberi yankı buldu. Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, “Gelişen ve büyümekte olan teknoloji ağırlıklı üretim sanayisi kulvarında Afyonkarahisar mutlaka bir yer edinmek zorunda. Bu enerji olabilir, otomotiv olabilir, havacılık olabilir, savunma sanayi olabilir, ilaç ve ıtri ürünler olabilir. Organik üretim branşlarında bir atak yapmaz ise ve bunların yanında marka sektörlerimiz yani mermer, lokum, kaymak ürünleri, et ve ürünler, yumurta, bilhassa termal ile tarihi dokumuz ile ilgili bir stratejik yol haritası yapılmazsa civar illerden geride kalma riskimiz büyük” dedi.
ŞEHRİN ORTAK AKLI
HAREKETE GEÇMELİ
Şehri geliştirecek bu tür bir girişimin bireysel hareketlerden ziyade şehrin ortak aklı ile sağlanabileceğini vurgulayan Şehitoğlu, “Birçok alanda güzel projeler ve fiili çalışmalar var ancak bunların tamamı bir platform üzerinden tek kaynakla yönetilmezse bölük pörçük küçük küçük hareketlerden bir adım sonrasına geçilemiyor. Örneğin rüzgar enerjisi üreten tirbünlerin kanatları, kompozit malzeme ve üretimi için teknolojik büyük yatırıma gerek yok. Bu girişimi, şehrin ortak aklını harekete geçirerek yapmamız ve başarmamız mümkün” diye konuştu.

Bakmadan Geçme