Afyon'un Kısa Film Festivali'nde Finalistler Belli Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği'nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali (BTKFF), Türkiye ve dünya genelinden gelen başvurularla büyük bir katılım sağladı. 

Kurmaca, animasyon ve deneysel kategorilerinde birbirinden farklı temalarla yarışacak olan filmler, 20 Eylül’de sona eren başvuru sürecinin ardından ön jürinin titiz değerlendirmesinden geçerek finale kalan eserler belirlendi.
Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali'nin üçüncü yılında finale kalan 20 film açıklandı. 109 ülkeden toplam 2009 başvurunun yapıldığı festivale, ön jürinin titiz değerlendirmesi sonucunda finale kalmaya hak kazanan filmler belirlendi. Bu yıl da büyük bir ilgi gören festivalde, kurmaca, animasyon ve deneysel kategorilerinde birbirinden iddialı yapımlar yarışacak.


İŞTE FİNALİSTLER VE FİLMLERİ


Yalçın Çiftçi – Beyaz Dağın Çocukları, Muhammet Emin Altunkaynak – Çekiliş, Mohamad Razazian – Derin-Karanlık-Komik, Klaudia Fortuniak – Sıcaklık, Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand – Ve Gelecek Yıl Baharda, Nadereh Sadat Serki – Alacaklı, Deniz Büyükkırlı – Tavuk Suyuna Çorba, Amani Jaafer – Sana Bir Film Yapacağım, Aleta Rajic – Kronik, Mehmet Ali Poyraz – Yaren, Gizem Çoşgun – Kıssadan Kahve, Serdar Arslan – İnsana Ne Kadar Toprak Lazım, Franc Planas – Prömiyer, Darya Azari – Mavi Yaka, İsmail Hakkı Koçak – 220, Farshid Gavilian – Zhakaw, Hussien Raad – Al Akhatabut, Kiarash Dadgar – Biftek, Levgen Koshyn – Köpek Hırsızları, Rachid Antri – Artist.
Festival, 8-11 Ekim tarihleri arasında Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Finalist filmlerin gösterimleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Atatürk Kongre Merkezi, İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Mavi Salon'unda yapılacak. Ayrıca milli mücadele konulu film gösterimleri Şuhut, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde gerçekleştirilecek.
Bu yıl festivalde ödül alan finalistlere toplamda 30 bin TL para ödülü verilecek. Ödül töreninde birincilik ödülü 15 bin TL ve heykel, ikincilik ödülü 10 bin TL ve heykel, üçüncülük ödülü ise 5 bin TL ve heykel ile onurlandırılacak.

Bakmadan Geçme