Afyon'un Kadın Yöneticileri Göce Köddüsü Döktü

VI. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivalinde Afyonkarahisar'ın kadın yöneticileri birlikte göce köddüsü döktü.

VI. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivalinin açılışının ardından Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Burcu Köksal, birlikte önlük takıp kolları sıvayarak kentin yöresel lezzetlerinden göce köddüsü döktüler.

Afyon'un Kadın Yöneticileri Göce Köddüsü Döktü

“AFYON’UN ZENGİN MUTFAĞINA SINIR KOYMAK ZOR”

Göce Köddüsü dökmeden önce kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, mutfakla arasının nasıl olduğu sorusuna yeme yemek anlamında mutfakla arasının iyi olduğunu, geçmişte de mutfakla arasının iyi olduğunu dile getirdi. Aslen Ankaralı olup bir Afyon gelini olarak çocukluğundan itibaren hamur işlerini çok sevdiğini söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Hamur işleri ve tatlıları seviyorum. Ama ölçüyü bazen biraz fazla kaçırdığınız zaman sıkıntı olabiliyor. Özellikle Afyon gibi muhteşem bir mutfağı olan bir şehirde görev yaptığımızda birbirinden lezzetli yemeklerin hangisine sınır koyabileceğimizi bilemiyorum. Ama gerçekten zengin bir mutfağımız var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ı misafir ettik. Gluten alerjisi olduğu için kendisine Afyonumuzun patlıcan böreğinden ikram ettik. Kendisi patlıcan böreğinin tadını muhteşem buldu. Aslında bilinmeyen çok fazla lezzetimiz var. Bana geçtiğimiz yıl ki festivalde yöremizin lezzetlerinden ilibada dolması sardırılmıştı. Ben Afyon geliniyim ama sağ olsunlar bana gelinlik yaptırmadıkları için şimdiye kadar hep hazır olmuş halde tüketerek bugünlere geldik. Artık kadınlarımızla, kadın kooperatiflerimizle, ilçelerimizle, beldelerimizle, köylerimizle hem büyüklerimizle hem gençlerimizle bir araya gelip onlardan biz de bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile hepsinin ellerine, emeklerine, yüreklerine sağlık. Tüm kadınlarımız var olsun, sağ olsun. İyi ki varlar.” dedi. 

Afyon'un Kadın Yöneticileri Göce Köddüsü Döktü

“GÖCE KÖDDÜSÜ ÇOCUKLUĞUMUZUN LEZZETLERİNDEN BİRİ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, VI. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivalinin son derece güzel bir ortamda başladığını belirtti. Köksal, Göce Köftesi olarak bilinen yemeğin yöresel olarak “göce köddüsü” olarak adlandırıldığı ifade edildiğinin altını çizdi. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile birlikte kentin yöresel lezzetlerinden biri olan göce köddüsünü yapacaklarını dile getiren Köksal, “Afyonumuzun Göce Köddüsü hepimizin çocukluğunun lezzetlerinden biridir. Dedelerimizden, ninelerimizden, geçmişimizden gelen bir yemektir. Onun için ben çok heyecanlıyım. İlk kez herkesin gözü önünde bir yemek yapma işine girdik. Allah mahcup etmesin inşallah. Bu vesile ile yemek yarışması programında Afyonkarahisarımızı en güzel şekilde temsil etmeye çalışan Ayşe kardeşimize de başarılar diliyorum. Hepimiz her daim onun yanındayız. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun.”

Afyon'un Kadın Yöneticileri Göce Köddüsü DöktüAfyon'un Kadın Yöneticileri Göce Köddüsü Döktü

Bakmadan Geçme