• Haberler
  • Genel
  • Afyon'un Acı Kaybı… Hocaların Hocası Ebediyete İrtihal Etti

Afyon'un Acı Kaybı… Hocaların Hocası Ebediyete İrtihal Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın kayınpederi Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı hayatını kaybetti

Afyon, acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın kayınpederi olan Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, 1937’de Bolvadin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bolvadin‘de liseyi ise Afyonkarahisar’da bitirdi. İstanbul Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu.

Bir süre Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünde görev aldı. Ardından özel bir firmada muhasebecilik, daha sonra da Türkiye Emlak Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Bankasında görev yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı adına Fransa’ya gitti ve burada İktisat Doktoru unvanını kazandı. Ege Üniversitesi iktisadi Bilimler Fakültesi İktisat politikaları kürsüsünde asistan oldu.
İzmir 9 Eylül Üniversitesi İdari ve Sosyal Bilimler Enstitüsün Müdürlüğü yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi’nde Profesörlüğe yükseldi. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı oldu.
Ayrıca Selçuk Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurucu Dekanlığı yaptı. Daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi kurucu Rektörlüğüne atandı.
 

Bakmadan Geçme