• Haberler
  • Genel
  • Afyon ulusal yemek yarışması ikinci kez düzenleniyor

Afyon ulusal yemek yarışması ikinci kez düzenleniyor

AFPAD Başkanı Hamza Kalkan, bugün başlayan ve yarın devam edecek olan 2. Ulusal Yemek Yarışması -'7 Bölge 7 Lezzet' yarışma programının detayları hakkında bilgi verdi Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde derneği tarafından organize edilen II. Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışmasının bugün ve yarın ATB'de düzenleneceğini bildirdi.AMAÇ USTALAR [&hellip]

Afyon ulusal yemek yarışması ikinci kez düzenleniyor

AFPAD Başkanı Hamza Kalkan, bugün başlayan ve yarın devam edecek olan 2. Ulusal Yemek Yarışması -“7 Bölge 7 Lezzet” yarışma programının detayları hakkında bilgi verdi

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde derneği tarafından organize edilen II. Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışmasının bugün ve yarın ATB’de düzenleneceğini bildirdi.
AMAÇ USTALAR VE GENÇLERİ BULUŞTURMAK
Hamza Kalkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüne rast gelen etkinliğin, Atatürk ilkelerine bağlı, kalifiye, çalışan, üreten bir neslin yetişmesi konusunda önemli bir değer oluşturduğuna inandıklarını kaydetti. Hamza Kalkan, Dernek ve Türkiye Aşçılar Federasyonumuz ile birlikte temel arzularının, mutfak sanatı ve aşçılık mesleğinin gelişimine katkı sağlamakla beraber kaybolmaya yüz tutan yöresel lezzetlerin envanterinin belirlenmesi olduğunu söyledi. Kalkan; “Günümüz modern pişirme teknik ve sunumu ile mönülerde yer almasını sağlamaktır. II. Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışmasının temel amacı, aşçılık mesleğine yıllarını veren ustalarımız ile aşçılık mesleğine gönül vermiş bu konuda mesleki eğitimine devam eden gençlerimizin birbiriyle kaynaşması ve bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamaktır. Bu konuda hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.
İLGİ VE KATILIM SEVİNDİRDİ
Etkinliğin ilk gününde; Liseler, üniversiteler, genç aşçılar ve ünlü şeflerin nezaretinde engellilerin yarışacaklarını belirten Hamza Kalkan; “Ayrıca Afyonkarahisar yöresel yemekleri ile hemşerilerimiz yarışacaktır. ‘7Bölge 7Lezzet’ sloganına uygun şekilde Afyonkarahisar yöresel lezzetlerini yarışma jürisinin beğenisine sunacaklardır. İkinci kez düzenlediğimiz bu etkinliğimize, yarışmacı, dernek ve Türkiye’nin ünlü aşçılarının çok yoğun ilgi ve katılımı bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Etkinliğimizin hazırlık aşamasını bire bir takip ederek, bizleri yalnız bırakmayan, Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’e ilgi ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarım.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme