Afyon'u Popüler Hâle Getirecek Öneri

Hizmet İhracatları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer, Afyonkarahisar'da katıldığı toplantıda turizmin geliştirilmesi için bir öneride bulundu

Hizmet İhracatları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer, Afyonkarahisar Termal Sağlık Turizmi Toplantısı’nda Afyonkarahisar için bir önerisini gündeme getirdi. Hizmet ihracatının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Özer, “Naçizane ben de bir öneri sunmak istiyorum. Ülkemiz dizi yapımcıları çok ciddi başarılara imza atıyorlar. 160 ülkede 800 milyondan fazla kişi Türk dizilerini seyrediyor. Bugün biz bir yurtdışına gittiğimiz zaman bizim bilmediğimiz dizi bize anlatıyorlar, insanlar o diziler sayesinde Türkçe öğrenmeye çalışıyorlar. Bu civarlarda çekilecek bir dizi çok ciddi Afyonun destinasyon olarak tanıtımına, pazarlamasına fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Arz ediyorum görüşlerimi de sizlere” ifadelerini kullandı. 

Afyon'u Popüler Hâle Getirecek Öneri

Özer, konuşmasında şu vurgulara yer verdi:

“Hizmet İhracatçıları Birliği’ne Afyon’dan 7 üyemiz var. Hizmet İhracatçıları Birliğini sağlık sektörün de Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı temsil ediyor. Biz havayolu yolcu taşımacılığıyla konukseverlik ihraç ediyoruz. Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketine sahibiz. Hakikaten hizmet sektörlerinin kendisi birbirlerine sinerji olarak çok etki ediyor. Biz ne kadar yolcu taşırsak, turizm sektörümüz, sağlık turizmimiz, eğitim hizmetlerimiz, gastronomimiz o derece faydalanıp, Daha fazla ihracat gerçekleştiriyor. Ne kadar çok Türk dizisi yayınlanıp yurt dışında izlenirse o kadar çok kişi, Türkçe öğrenmek istiyor, Türkiye'ye gelmek istiyor. Hava yollarını ve otellerimizi kullanıyor. Hepsi böyle birbirine sinerji olarak çok etki eden sektörler.”

Afyon'u Popüler Hâle Getirecek Öneri

Bakmadan Geçme