• Haberler
  • Genel
  • “Afyon Türkiye’ye rezil edildi” – Kocatepe Gazetesi

“Afyon Türkiye’ye rezil edildi” – Kocatepe Gazetesi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, yerel yönetim anlayışı sonucu yaşananlarla Afyonkarahisar’ın Türkiye’ye rezil edildiğini ileri sürdü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AK Parti hükümeti ile 12 yıldır Türkiye’nin iyi idare edilmediği görüşünü aktardı.AFYON 58. SIRADA MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye’nin 12 yıl boyunca iyi idare edilebilmesi halinde eğitimden, sağlığa her alanda bir çok [&hellip]

"Afyon Türkiye'ye rezil edildi"

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, yerel yönetim anlayışı sonucu yaşananlarla Afyonkarahisar’ın Türkiye’ye rezil edildiğini ileri sürdü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AK Parti hükümeti ile 12 yıldır Türkiye’nin iyi idare edilmediği görüşünü aktardı.
AFYON 58. SIRADA
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye’nin 12 yıl boyunca iyi idare edilebilmesi halinde eğitimden, sağlığa her alanda bir çok sorunun yaşanmayacağını söyledi. Afyonkarahisar’ın sürekli göç verdiğini, 2002 ve 2007 yıllarında yapılan seçimlerin hafızalardaki tazeliğini korduğunu belirten Yılmaz; “2011 Yılında şehrin 7 olan milletvekili sayısı 5’e düştü. Böylece Afyonumuz milletvekili ile temsil noktasında kan kaybetti. Şu anda dolaşıyoruz, Afyonumuzun 394 köyünden 114’de nüfus oranı yüzün altında. Nüfusu 2 binin altına düşen 49 tane Belediyemiz maalesef kapatılmak durumunda karşı karşıya kaldı. Afyon göç vermiyor, Afyon Ege’nin yıldızı diyenlere bunları hatırlatmak lazım. Ekonomik, sosyal ve çevresel faktörlerin ele alındığı bir değerlendirmede Afyonakrahisar 58’nci sıradadır. Başka bir araştırmaya göre ise 64’ncü sıradadır” dedi.
“AFYON İYİ İDARE EDİLİYOR MU?”
Afyonkarahisar’ın eğitimdeki durumunun yürekler acısı olduğundan yakınan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, muhtelif sınavlarda şehrin başarı sırasının 53. sırada olduğunu kaydetti. 8 Bin 500 norm öğretmen kadrosunun 2 bin 200’nün boş olması, 1270 adet derslik eksikliğinin eğitimde bu tabloyu oluşturduğunu söyleyen Yılmaz; “Türkiye iyi idare edilmiyor da Afyon iyi mi idare ediliyor? Afyon’da maalesef kamu kurum ve kuruluşlarının içinde bulunduğu durumu kısaca özetleyecek olursak; sadece şunu söylüyorum öyle bir idarecilik anlayışımız var ki 25 şehidimizin şehadet şerbeti içtiği günün ertesinde Genel Kurmay Başkanına vermiş olduğu hediyelerle Türkiye gündemine oturan bir valilik var. Gerçekten ibretle izliyoruz. Diğer tarafta kendilerine emanet edilmiş olan çocuklarımızın bir takım art niyetli insanlarca istismar edilmişliklerini ‘Konu abartılıyor 30 tane değil 3-4 tane çocuk.’ diyebilecek kadar konuya lakayıt kalan bir anlayış var. Bu anlayışı da kınıyorum.” diye konuştu.
FARKLI TABLOLAR OLUŞTURULDU
Afyonkarahisar’da kamu kurum ve kuruluşlarında tam bir rezalet yaşandığını ileri süren MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, mahkeme kayıtlarının gazete manşetlerine düşmesinin ibretle izlendiğini kaydetti. Mobingden, tacize kadar ibretlik hadiselerin yaşandığını belirten Yılmaz; “Keşke 12 yıldan beri iyi idare ediliyor olsaydık da bunları söylememiş olsaydık. Öyle bir yönetim anlayışı var ki; icra dairelerinin artması ile adeta övünüyorlar. Altıncı icra dairesini maalesef törenlerle açmak suretiyle bizi, ilimizi tüm Türkiye’ye rezil ettiler. Bu kabul edilebilir birşey değildir. Diğer taraftan öyle bir malumun ilanı ile karşı karşıyaydık ki içki yasağını zamanlı zamansız gündeme getirmek suretiyle farklı bir tablo oluşturuldu. Zaten kamuya açık olan yerlerde satışı ve içmesi yasak olan içki yasağında öyle bir dil ve üslup kullandılarki il dışında Afyonkarahisar’da herkesin ayyaş gezdiği imajı uyandı.” şeklinde konuştu.
BAZI YERLER HALA METRUK
Milletvekili görevini üç yıldır yürüterek milletin verdiği emanete layık olmak üzere çalıştığını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: “Tüm bunlar gibi pek çok konuyu dile getirmeye devam ediyoruz. Afyonumuzda ki atıl kapasiteyi de dile getirdik. Afyonumuz’daki devlet hastanesi olsun, DMO Bölge Müdürlüğü’nün ne hale geldiğini hep anlattık. İnanmayan gidip baksın. Uyuşturucu kullananların ve bir takım art niyetli insanların adeta karargahı olmuş durumda. Buralara girmeye korkarsınız. Bazı basın mensubu arkadaşlarımızla gittik gördük. Ama halen daha dile getirmiş olmamız üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen hala metruk halde duruyor.”
“SAVSAKLAMA NEDENİ PEŞKEŞ”
AK Parti iktidarının 11 yıldır iş başında olduğunu, hilkat garibesi gibi kaldığını kaydettiği olimpik yüzme havuzuna yönelik hiçbir şey yapılmadığını belirten Yılmaz şunları söyledi: “Organize de ışıklı kavşak var. Tıpkı üniversite kavşağı gibi yapılması gerekiyor. Proje de olmasına rağmen bunu savsaklıyorlar. Bunu da dile getirdik. Niye savsaklandığnı çok iyi biliyoruz. Birilerine peşkeş çekmek istiyorlar. Takipçisi olduk, bundan sonra da takipçisi olacağız. Şu ana kadar bütün can ve mal kayıplı kazaların mesuliyeti mevcut yönetime aittir. Sadece il merkezi olarak değil pek çok yerde arsenikli su içmeye devam ediyoruz. 17 Tane arsenik tesisi kurulmuş olmasına rağmen bunların çalışmadığını müşahade ettik ediyoruz.”
“MHP İLE SARI KARTI GÖSTERİN”
Afyonkarahisar’ın herşeyin en güzeline layık olduğunu vurgulayan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Afyonumuz mermeri ile termali ile tarımımızla, ön plana çıkartılması gereken Kocatepe ile, Alkoloid fabrikamızla, ürettiğimiz pancarımız ve Şeker Fabrikamızla Afyonumuz olması gereken noktada değil. İnşallah 30 Mart’ta bu yanlış gidişe, bu kötü gidişe bir son vermenin ilk adımını atacağız. Yerel yönetimlerdeki gerek Belediye Başkanlığı gerekse İl Genel Meclisi üyeliğindeki, Belediye Meclis üyeliği seçimlerinde MHP’den yana konulacak tavır yalnış gidişe bir sarı kart noktasında olacaktır. Hükümet ayağını denk aldı aldı. Alırsa hepimiz bizler kazanacağız. Hem Afyonlular olarak hem de Türkiye olarak kazanacağız. Almadığı takdirde de ilk yapılacak genel seçimlerde kırmızı kartı göstermek hepimizin vebal borcudur. Biz MHP olarak yalana dolana bulaşmadan siyaset yapmaya çalışıyoruz. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Vermiş olduğumuz sözlerin de sonuna kadar takipçisi olacağız. Gidip oy vermek bize yetmez. Gün bugün. MHP’nin yerel yönetimlerde iktidara gelmesi gereken gündür.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme