• Haberler
  • Gündem
  • “Afyon Türkiye’de ilk sırada” – Kocatepe Gazetesi

“Afyon Türkiye’de ilk sırada” – Kocatepe Gazetesi

TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir Emirdağ ilçesindeki otel açılışında TKDK’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.“TKDK DESTEKLERİNDEN DAHA FAZLA YARARLANMALIYIZ”TKDK desteğinin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz, 'Emirdağımız ülkemizde belki de yurtdışından daha az tanınıyor. Ancak buraya gelince şunu gördüm. Burada büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Gurbetçi kardeşlerimizin buraları bırakmasıyla köylerimiz daha bakir halde [&hellip]

TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir Emirdağ ilçesindeki otel açılışında TKDK’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
“TKDK DESTEKLERİNDEN DAHA FAZLA YARARLANMALIYIZ”
TKDK desteğinin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz, “Emirdağımız ülkemizde belki de yurtdışından daha az tanınıyor. Ancak buraya gelince şunu gördüm. Burada büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Gurbetçi kardeşlerimizin buraları bırakmasıyla köylerimiz daha bakir halde kalmış. Köylerimizin daha canlı hale getirilmesi gerekiyor. İşte Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu burada önemli bir imkân sağlıyor. Buradaki tesiste olduğu gibi. Yatırımcı yüzde 45’ini, yüzde 55’ini de devlet veriyor. Yıllarca hep söylenir devlet yardımcı olsun, devlet fabrika açsın şeklinde istekler olur. İşte devlet vatandaş işbirliğini sağlayan en iyi örnek TKDK destekleridir. TKDK desteğiyle yapılan yatırımlarda buradaki otelin dışında hayvancılık alanında yapılan yatırımlar, tarım sektöründe değişik alanlarda yapılan yatırımlar var. Emirdağ ilimiz yatırımlardan faydalanma noktasında 4. sırada. Bu iyi bir konum ama imkânlardan daha fazla yararlanmalıyız.” dedi.
“TÜRKİYE’DE
İLK SIRADAYIZ”
Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünün Türkiye genelinde bulunan 47 koordinatörlük içerisinde desteklemeler noktasında ilk sırada olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz, “TKDK Türkiye genelinde 47 ilde bulunuyor. Bugüne kadar vatandaşlara yaptığımız desteklerle ilk sıradayız. Her yıl en çok yatırımı en çok TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü yapıyor. Yine farklı alanlarda destekler devam ediyor. Bende zaman zaman sosyal medyada paylaşıyorum. Bu destek kampanyalarını takip edelim. Ne kadar fayda sağlayabilirsek ilimiz adına o kadar fayda sağlayacağız. Bu desteklerden ne kadar faydalanırsak insanımızın refah düzeyi o denli artar, insanımızın topraklarına olan bağlılığı da artar. Bu yönüyle TKDK İl Koordinatörlüğümüzü tebrik ediyorum.” diye konuştu.
HER İLÇEDE BİR TURİSTİK
ALAN OLSUN İSTİYORUZ”
“Bu tür tesislerin artması gerek” diyen Vali Tutulmaz, “Şuanda TKDK başvuruları devam ediyor. Girişimci arkadaşlar zaman geçirmeden başvurularını yapsınlar. Bir değil belki de 5 tesisi kaldırabilecek potansiyel var burada. Kısa süreli ziyaretlerde bu tesisin kullanılacağını düşünüyorum. İnşallah benzerleri de yapılır ve burada daha fazla yatırım olur. Turizm açısından biz her ilçede bir alan turistik alan olsun istiyoruz. Bu kapsamda Emirdağ içinde çalışmalarımız var. Önümüzdeki dönemde Emirdağ’ımızı, gurbetçilerimizi övünecekleri, daha fazla burada kalmak isteyecekleri, daha fazla sosyal aktivitenin olduğu bir şehir haline getirme yönünde gayretlerimiz var. Valiliğimize, belediyeye ve diğer paydaşlara düşen görevler var. Üzerimize deşen ne varsa yapmalıyız ki burayı daha fazla çekim merkezi haline getirebilelim. Sözlerimi noktalardan TKDK İl Koordinatörümüz ve girişimci vatandaşımızı kutluyor, tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme