Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon tüp bebek için ideal il”

“Afyon tüp bebek için ideal il”

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın tüp bebek tedavisinde ideal il olduğunu söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının 5. ve sonuncu birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban idaresinde tamamlandı.
“AFYON TEDAVİYE UYGUN”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kurulacak Tüp Bebek Merkeziyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen tarafından dosya ulaştırıldığını belirtti. Çoban, “Tüp bebek için ne kadar tesis olursa olsun iklim ve çevre şartlarının çok önemli olduğunu öğrendim. Türkiye’de Afyonkarahisar ikliminin ve çevre şartlarının tüp bebek için en ideal illerden olduğu bize söylendi.” dedi.


KORKMAZ, ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN RİCADA BULUNDU
Toplantıda İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz sağlık çalışmaları hakkında sunum yaptı. Dr. Korkmaz, geçen yıl sağlık evlerinin bakım ve tadilatı için 300 bin TL ödenek istediklerini belirterek, “Teknisyenlerimiz sağlık evleri gezileri sırasında bazı entegre hastaneleri ve sağlık evlerinin bakım ve onarımlarının daha acil olduklarını tespit ettiler. Bu sene bizim teknisyenlerin bu sağlık evlerini gezip baktıklarında Bayat Entegre Hastanesi, Sinanpaşa, Kırka, Çobanlar, Kocaöz ve Sandıklı Kusura sağlık evlerinin bakım onarım işlerinin daha acil olduğu görüldü. Geçen yıl bizim önerdiğimiz Çakırköy, Köprülü, Kızıldağ, Dazkırı, Dianar Yeşilhöyük, Yıprak, Sinanapaşa Kılıçarslan, İhsaniye’de Beyköy, Şuhut’ta Mahmut Köy, İscehisar Çalışlar Sağlık Evi, Bayat Derbent Sağlık Evi, Sultandağı Kırca’daki sağlık evlerinin bakım işlemleri devam etmektedir. Bunun için biz gene ödenek isteyeceğiz. Bu değişiklik istediğimiz 4 talep bizim için daha öncelikli. Sizden bu yüzden ödenek değişikliği hakkında ricamız olacak.” diye konuştu.
“MERKEZ İÇİN 2 YILA YAKIN ÇALIŞILIYOR”
Devlet Hastanesine kurulacak Tüp Merkezi hakkında bilgiler veren Korkmaz, “Tüp Bebek Merkezimizin kurulması için yaklaşık 2 yıldır uğraşıyoruz. Biz ihale aşamasına gedik. Başkanımız sağ olsun bize destek olacağının sözünü vermişti. Önce ki gün Cumhurbaşkanımıza Afyon heyeti bu konuda bilgi vermiş. O görüşmeden sonra Bakanlıktan beni aradılar. Bu konuda hakkında bilgi istediler. Biz hemen bilgi yazımızı gönderdik. Bugün yeni bir dönüş olmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“AİLELERİN BEBEK HAYALİ GERÇEK OLACAK”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, kurulacak tüp bebek merkezinin birçok ailenin bebek hayalini gerçekleştireceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“İnşallah Değerli Müdürümüzün öncülüğünde kurulacak tüp bebek merkeziyle de birçok ailenin hayali olan ve bence dünyadaki en güzel servet olan çocuk sahibi olma hayalleri de inşallah gerçekleşecek. Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu arada arkadaşlar biz işimiz gereği tüp bebek için ne kadar tesisler olursa olsun iklim ve çevre şartlarının çok önemli olduğunu öğrendim. Ve Türkiye’de Afyonkarahisar ikliminin ve çevre şartlarının tüp bebek için en ideal illerden olduğu bize söylendi. Gerçekleşme oranlarının tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmanı ihtimallerinin çok daha yüksek olduğunu öğrenmiş olduk. Dolayısıyla sadece Afyonumuzdan değil çevre illerimizden buraya hasta gelecek. Şuan özel bir sağlık merkezine Afrika’dan, Avrupa’dan hasta geliyor ben biliyorum” >> Burcu AYDIN’ın Haberi