Afyon Tiflis'te tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Gürcistan'ın Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi'nde düzenlenen, V. Uluslararası Türk Kültür ve Sanatlarını Tanıtma Çalıştayı ve Sempozyumu 21-25 Mart tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi işbirliği çerçevesinde Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.Sempozyumda Afyon Kocatepe Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şeyda Algaç 'Afyonkarahisar Başmakçı-Akkeçili Köyü Camii ve Kalemişi Bezemeleri', Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkan Yardımcısı [&hellip]

Gürcistan’ın Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi’nde düzenlenen, V. Uluslararası Türk Kültür ve Sanatlarını Tanıtma Çalıştayı ve Sempozyumu 21-25 Mart tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi işbirliği çerçevesinde Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Sempozyumda Afyon Kocatepe Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şeyda Algaç “Afyonkarahisar Başmakçı-Akkeçili Köyü Camii ve Kalemişi Bezemeleri”, Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Ülkü Küçükkurt “Afyonkarahisar’da Geleneksel Tepme Keçenin Giysi Olarak Değerlendirilmesi”,  Araştırmacı Yazar Zeynep Gürman “Afyonkarahisar ili İhsaniye ilçesindeki el örgüsü patikler” başlıklı bildirilerini sundular.
Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ın açılışını gerçekleştirdiği “Karma Türk Sanatları Sergisi”ne Şeyda Algaç, Ülkü Küçükkurt, Zeynep Gürman, Naciye Yılmaz ve Perihan Çınar eserleriyle yer aldı. Etkinliğe çeşitli ülkelerden akademisyen ve sanatçılar katıldı.

Bakmadan Geçme