• Haberler
  • Genel
  • Afyon, termal-sağlık turizminde hak ettiği yere gelecek

Afyon, termal-sağlık turizminde hak ettiği yere gelecek

Termal turizm alanında markalaşma yolunda ilerleyen Afyonkarahisar’da termal sektörünü geliştirmek için kurulan Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği’nin ilk genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Prof.Dr. Mustafa Solak, Afyon’un en kısa sürede termal-sağlık turizmi alanında hak ettiği yere geleceğini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında 10 [&hellip]

Afyon, termal-sağlık turizminde hak ettiği yere gelecek

Termal turizm alanında markalaşma yolunda ilerleyen Afyonkarahisar’da termal sektörünü geliştirmek için kurulan Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği’nin ilk genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Prof.Dr. Mustafa Solak, Afyon’un en kısa sürede termal-sağlık turizmi alanında hak ettiği yere geleceğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında 10 Ocak 2013 tarihinde kurulan Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başta olmak üzere AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Dr. Sabri Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman ile birlikte Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Kaplan, Oruçoğlu Thermal Resort Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Oruç, İkbal Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Evren ve İkbal Termal Hotel Genel Müdürü Ali Gümüşhan katıldı.
TERMALİN BAŞKENTİ AFYONKARAHİSAR
“Termalin Başkenti Afyonkarahisar” markasına yönelik AR-GE faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi amacı ile faaliyete geçen Derneğin ilk genel kurul toplantısında divan başkanının seçilmesinin ardından Dernek Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu oluşturuldu. Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği Yönetim Kurulunda Prof. Dr. Mustafa Solak, Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Nizamettin Kaplan, Levent Oruç ve Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman yer alırken, Mustafa Enis Arabacı, İbrahim Evren ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı Denetleme Kurulu üyesi olarak seçildi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını ise 2 yıl süreyle Prof. Dr. Mustafa Solak yürütecek.
DERNEK ÖNCÜLÜK EDECEK
Prof. Dr. Mustafa Solak toplantıda yaptığı konuşmada, Derneğin amaçları doğrultusunda ilk olarak yerel halk, yerel yönetim, üniversite, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları arasında kurulacak devamlı bir iş birliğinin önemine değindi. Derneğin temel kuruluş amaçlarından birisinin de bu işbirliğinin sağlanması noktasında karşılıksız ve öncü bir rol üstlenmek olduğunu belirtti. Rektör Solak, “Afyonkarahisar’daki tüm kuruluşlar gibi üniversitemiz de Termalin Başkenti Afyonkarahisar sloganını benimsemiş olup, bunun gereğini yapmaktadır. Termal Sağlık Turizmi alanında çalışanların hizmet kalitesinin arttırılması, hizmet veren kurumların tanıtılması ve en önemlisi Afyonkarahisar ilinin termalin başkenti ve Termal Destinasyon olarak marka şehir olması, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve ilimiz üst yönetiminin en önemli hedefleri arasındadır. Üniversitemizin gerek “Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, gerekse Turizm Fakültesi ile Termal Otellerle İşbirliği sonucu kurduğu model sayesinde, ortak akılla üretilecek çözüm önerileri ile ilimiz termal sağlık turizmi alanında hak ettiği yere en kısa sürede ulaşacaktır” dedi.
Önümüzdeki dönem içinde dernek olarak yapılabilecek ya da desteklenecek faaliyetler ilgili de görüş alışverişinde bulunan katılımcıların dilek ve temennilerini dile getirmelerinin ardından toplantı sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme