• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon tarımsal üretim açısından önemli bir bölge'

'Afyon tarımsal üretim açısından önemli bir bölge'

Ziyarette konuşan TARSİM Konya Bölge Müdürü Yamak, Afyonkarahisar ve bölgesindeki çiftçilerin sorunlarını öğrenmek ve görüş alışverişinde bulunmak için kente geldiklerini dile getirdi.Afyonkarahisar'ın tarımsal üretim açısından önemli bir bölge olduğunu belirten Yamak, 'Özellikle meyvecilik açısının Türkiye'de önemli bir üretime sahip. Kuraklığa bağlı olarak bu sene kapsam biraz genişletildi. İlçe bazlı kuraklık verim sigortasıyla, kuru tarım alanlarında [&hellip]

Ziyarette konuşan TARSİM Konya Bölge Müdürü Yamak, Afyonkarahisar ve bölgesindeki çiftçilerin sorunlarını öğrenmek ve görüş alışverişinde bulunmak için kente geldiklerini dile getirdi.
Afyonkarahisar’ın tarımsal üretim açısından önemli bir bölge olduğunu belirten Yamak, “Özellikle meyvecilik açısının Türkiye’de önemli bir üretime sahip. Kuraklığa bağlı olarak bu sene kapsam biraz genişletildi. İlçe bazlı kuraklık verim sigortasıyla, kuru tarım alanlarında yetiştirilen buğdayın yanı sıra, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumluklarında, dolu paketi dışındaki, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve yağış risklerinden kaynaklı verim azalışları, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin, özlük, ürün ve arazi bilgileri dikkate alınarak, TARSİM tarafından teminat altına alındı. Bu Bakanlar Kurulu kararı 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Çankaya ise, Bölge Müdürü Yamak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, beraberinde gelen TARSİM Uzmanı Murat Hacıoğlu’na teşekkür etti.

Bakmadan Geçme