Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon tarım desteklerini bekliyor”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’a verilecek tarım desteklerinin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’da tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları gündeme getirerek, “Afyonkarahisar’ımıza verilecek tarım desteklerinin, tesis kurulması için gereken teşviklerin, bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyoruz.” dedi.
“ŞEKER FABRİKASINDA SİSTEM BİR TÜRLÜ OTURMADI”
2020 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ve bağlı cetveller üzerine TBMM’de konuşan Milletvekili Mehmet Taytak, Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinden sonra sistemin bir türlü oturmadığını ve haşhaş üreticilerinin sorunlar yaşadığını dile getirerek, “Afyonkarahisar Şeker Fabrikası özelleştirildi. Özelleştirildiği günden itibaren sistem bir türlü oturmadı. Şeker Fabrikası pancar alımları stoklama kapasitesinin altında kaldı, kantarlar belirlenen zamanda açılmadı, buna bağlı olarak pancarda fire arttı. Bu durum çiftçilerimizi mağdur etmiştir. Haşhaş, diğer tarım ürünlerine göre, üreticisine daha fazla kazanç elde ettiren bir üründür. Çiftçiler bu sene haşhaş ekiminde çiftçi kayıt sistemi belgesi sebebiyle sorunlar yaşamıştır. Yapılacak değişiklikler çiftçiye, bir önceki ekim döneminde aktarılmalı ve çiftçilerimiz bir sonraki ekim dönemine ne yapacağını bilerek girmelidir. Afyonkarahisar önemli bir tarım bölgesidir. Hayvancılık, süt ürünleri, yumurta, kırmızı ve beyaz et tedariği, manda sütü ve manda kaymağı üretim alanlarında, Türkiye’nin öncü şehirlerinden birisidir. Afyonkarahisar’ımıza verilecek tarım desteklerinin, tesis kurulması için gereken teşviklerin, bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“FAİZ ORANLARI YÜZDE 10’UN ALTINA DÜŞMELİ”
2020 yılı bütçesinden tarıma ayrılan 22 milyar lira ile tarımsal destek sağlanmasının sektöre faydalı olacağını belirten Taytak, hem Ziraat Bankası’nın hem de Tarım Kredi Kooperatiflerinin faiz oranlarını yüzde 10’un altına çekmesi gerektiğini kaydederek, “Ülkemizin tarım alanı varlığı 22,6 milyon hektardır. Tarımda çiftçilerimizin en çok şikâyet ettiği konu girdi fiyatlarındaki artışın, üretim maliyetini yükseltmesidir. Bütçeden ayrılan 22 milyar lira ile tarımsal destek sağlanması sektöre çok faydalı olacaktır. Ayrıca, Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılmasında faizler yüzde 10’un altına düşmelidir. Yine Tarım Kredi Kooperatifleri ilaç, gübre, tohum ve benzeri tarımsal ürünlerde faiz oranlarını yüzde 10’un altına çekmelidir. Ziraat, orman, gıda mühendisleri ve veterinerlerin istihdam sorunları çözülmelidir. Gıda güvenliği sağlıklı ve kusursuz üretimi amaçlar. Geçen hafta iki yavrumuzu sağlıksız gıda ambalajları sebebiyle kaybettik. Yavrularımızın acılı ailelerine sabırlar diliyorum.” diye konuştu.
Taytak, hem içeride hem de dışarı da Türkiye’ye ihanet edenlerle mücadele edildiğini belirterek, “Bu millet Allah’ın izniyle her türlü güçlüğü yenecek kudret ve kuvvete sahiptir.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti