'Afyon susuz kalmasın su bakanına ayıp olur'

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait kuyular çalışınca suların çekilmeye başladığını, şehre su veren kuyularda sıkıntı olduğunu söyledi. Ertaş, 'Şimdiden Afyon'un acil tedbir alması gerekmektedir. Gelecek Partisi olarak Afyon susuz kalmasın diyoruz. Çünkü su bakanına ayıp olur' dedi   Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. [&hellip]

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait kuyular çalışınca suların çekilmeye başladığını, şehre su veren kuyularda sıkıntı olduğunu söyledi. Ertaş, “Şimdiden Afyon’un acil tedbir alması gerekmektedir. Gelecek Partisi olarak Afyon susuz kalmasın diyoruz. Çünkü su bakanına ayıp olur” dedi

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Ertaş’ın, yerel ve ülke gündemindeki konuları ele aldığı toplantıda partililerde hazır bulundu.
“ZEYBEK’İN ÇALIŞMASI BİZİ UMUTLANDIRDI”
Afyonkarahisar’ın susuz kalmaması için yetkililerin çalışma yapması gerektiğini belirten Ertaş, “Akdeğirmen Barajı Afyon içme suyunu Akdeğirmen Barajından temin ediyordu. 80-100 yıllık Afyon’un içme suyu için planlanıp yapılan Akdeğirmen barajımız Afyon’un şirin ilçemiz Sinanpaşa sınırları içerisinde yer alan ve ismini de aynı köyden Akdeğirmen’den alan barajı Düzağaç ve Akdeğirmen sınırları içerisine kurulmuştur. Yüksekliği 42 metre toprak dolgulu ve 5,60 kilometrekare göl alanına sahi baraj 1.200.000 metreküptür. Gövde hacmiyle su kapasitesi yüksek bir barajımızdır. 1994 yılları sonuna doğru Afyon Ovası sulaması için düşünülmüştür. O günkü iktidardaki Afyon Milletvekillerince düşünceden fiiliyata geçirilmiş olup emeği geçen eski Maliye Bakanımız İsmet Atilla ve etüt çalışmalarının akabinde işi devam ettiren Merhum İbrahim Özsoy’un büyük emekleri vardır. Afyon su sıkıntısına düşmemesi ve Akdeğirmen barajındaki su kavşağının değerlendirilmesi amacıyla Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in çalışma yaptığını öğrendik. Öğrendiğimize göre Sayın Zeybek, Akdeğirmen barajındaki kaçak suyu arıtmaya getirip oradan da Afyon’a verilebilecek. Bu iş biz Gelecek Partisini baya umutlandırdı. Çünkü boşa giden bir su Afyon’a kazandırılmalı.” dedi.
“AFYON SUSUZ KALMASIN SU BAKANINA AYIP OLUR”
Afyonkarahisar’ın içme suyu ile ilgili kaygılarını dile getiren Ertaş, “Balmahmut köyünde ve karşısındaki Bulca köyü sınırlarında Afyon Belediyeye ait kuyular çalışınca sular çekilmeye başladı. Afyon’a su veren bu kuyularda sıkıntı olduğunu biliyoruz. Şimdiden Afyon acil tedbir alması gerekmektedir. Gelecek Partisi olarak Afyon susuz kalmasın diyoruz. Çünkü su bakanına ayıp olur.” diye konuştu.
“AFYON AK DEĞİRMEN BARAJINDAN İSTİFADE EDEMİYOR”
Ak Değirmen barajının saniyede 300 litre su kaybı yaşadığını belirten Ertaş: “2002 yılında mevcut iktidar Türkiye’de iş başına gelince o günkü DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, barajın yapımını hızlandırmış olup 2008 yılı itibariyle Orman ve Su işleri Bakanı olarak barajı tamamlamış hizmete açmıştır. Sadece sulama amaçlı olan Akdeğirmen Barajı sonradan hem sulama hem içme suyu olarak tasarlanmıştır. Bitim esnasında sadece içme suyu olarak düşünülmüştür. Bu planlama ile Afyonun 100 yıllık içme suyu olarak baraj hizmete girmiştir. Bitimi itibariyle DSİ ve Afyon Belediyesine devri yapılacak baraj o günkü Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’a devralmak nasip olmazken seçimleri kazanan AKP’li Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Belediye Başkanı olmasının hemen akabinde baraj DSİ tarafından Belediyeye devredildi. Yapılışında bu güne kadar saniyede 250-300 litre civarında su kaçağı olan Akdeğirmen barajı istenilen seviyede su almadığı için bugünlerde Afyon Akdeğirmen Barajından istifade edememektedir. Bu nedene aynı bölgede Balmahmut köyünde Afyon Belediyesine ait 12 adet derin kuyudan Afyon su ihtiyacını karşılamaktadır.” şeklinde konuştu.
“MÜZE AÇILIŞI İÇİN VERİLEN SON TARİH 1 MART 2023”
Niyazi Ertaş sözlerini şöyle tamamladı: “17 Haziran’da Afyon’u ziyaret eden Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 11 yıldır inşaatı devam eden Afyon Müzesinin yılsonunda hizmete açılacağını söylemişti. 2011 yılında temeli atılan müze için 2013 yılının Şubat ayında hizmete açılacak denildi. Bugüne kadar bir türlü açılamayan müze ve kültür merkezimiz 7 kültür ve Turizm Bakanı 6 vali değiştirdi. Her Vali ve Bakan değişiminde hizmete açılacak denildi. Son olarak eski bakanımız Veysel Eroğlu ve Vali Çiçek müzenin bu yılın Mayıs ayında hizmete gireceğini açıklamışlardı. Şimdi iktidar milletvekili bir açıklama yaparak yılan hikâyesine dönen müzenin 2023 yılı Şubat ayında bitirilip, 1 Mart 2023’de açılacağını açıkladı. Haydi, hayırlısı. Müzemiz açılmazsa 7 bakan, vali ve milletvekilini yemiş olur.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme