• Haberler
  • Genel
  • Afyon, sporla dünyaya açılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon, sporla dünyaya açılacak – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentin sporla dünyaya açılacağını belirtti. Eroğlu, bu çerçevede Spor Kompleksi'nin de önemli bir yatırım olduğunu aktardı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın turizmde aşama kaydettiğini belirtti. Eroğlu, 'Afyonkarahisar, termal turizmin başkentidir. Bunun yanında sağlık turizmini de ilimize taşıdık. Ayrıca Spor Kompleksi de ilimiz için büyük bir [&hellip]

Afyon, sporla dünyaya açılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentin sporla dünyaya açılacağını belirtti. Eroğlu, bu çerçevede Spor Kompleksi’nin de önemli bir yatırım olduğunu aktardı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın turizmde aşama kaydettiğini belirtti. Eroğlu, “Afyonkarahisar, termal turizmin başkentidir. Bunun yanında sağlık turizmini de ilimize taşıdık. Ayrıca Spor Kompleksi de ilimiz için büyük bir kazanım oldu. Buradaki herkesin bu başarıya katkısı oldu. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımıza, TOKİ’ye, Valimize, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu anlamda Afyonkarahisar’da spor turizmini başlattık. Bu Afyonkarahisar için büyük bir açılım olacak. Afyonkarahisar dünyaya açılacak ve çok daha iyi konumlara gelecek. Bir yerde bir sektör gelişince diğer sektörleri de peşinden sürüklüyor. İşte ilimizde de çok güzel işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
ŞEHİRDE ESTETİK OLACAK
Afyonkarahisar’ın binalarıyla da örnek gösterilecek bir kent hâline geleceğini ifade eden Eroğlu, “Marka şehirler üretmek istiyoruz. Çünkü şehirlerimizin çok daha güzel olması lazım. Çevresi ve çehresi çok daha güzel, estetik olması lazım. Maalesef geçmişte hizmet olsun diye kibrit kutusu gibi binalar ortaya çıktı. Bu binalar göz zevkini bile köreltti. Bizler böyle olsun istemiyoruz. Şehirde estetiğe önem vermemiz gerekmektedir. Bu anlamda da Afyonkarahisar’ı marka şehir yapacağız. Hükümet olarak da üzerimize düşen ne varsa son ana son dakikaya kadar, hatta parti olarak değil Veysel Eroğlu olarak da bilgi ve tecrübelerimi son nefesime kadar mutlaka Afyonkarahisar’a aktaracağım” ifadelerini kullandı.
KENT VİZYON REHBERİ HAZIRLANDI
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de şehrin ufkunu açacak projelere imza atılacağını belirtti. Güner, “Sayın Başbakanımızın ve sizlerin de destekleriyle şehrimizle ilgili çalışma, faaliyet ve çalıştaylarla Afyonkarahisar Kent Vizyon Rehberi’ni oluşturduk. Bu bağlamda Valiliğimiz tarafından şehrimizde ilk defa stratejik bir kent vizyon rehberi oluşturduk. Bu 10+1 T formülü altında 10 temadan oluşturuldu. Allah nasip ederse de Eylül ayı itibarıyla da Afyonkarahisar kamuoyu ile uygulama, temalar ve eylem planları bağlamında tüm bu çalışmalarımızı paylaşacağım. İlimizde ve ilçelerimizde yapılacak olan her türlü hizmeti vatandaş odaklı, proje odaklı ve devlet terbiyesi çerçevesinde inşallah yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme