Afyon son kez ev sahibi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldıkları bölgesel toplantıya beş kez ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’da dün son toplantı yapıldı. Seneye planlanan toplantıya Denizli İl Müdürlüğü ev sahipliği yapacak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin iki gün süreli toplantısı dün Anemon Otel’de başladı. Toplantı bugün tamamlanacak. AFYON 5 [&hellip]

Afyon son kez ev sahibi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin
katıldıkları bölgesel toplantıya beş kez ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’da dün son
toplantı yapıldı. Seneye planlanan toplantıya Denizli İl Müdürlüğü ev sahipliği yapacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin iki gün süreli toplantısı dün Anemon Otel’de başladı. Toplantı bugün tamamlanacak.
AFYON 5 KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Bilim Sanayi İl Müdürü Akın Yıldırım toplantının açılış konuşmasını yaptı. Yıldırım, Bakanlığa bağlı birimlerin Afyonkarahisar programı kapsamında; 62. hükümet programı, 10. kalkınma planı, orta vadeli plan ve ana ekseninde Bakanlığı ve İl Müdürlüklerini ilgilendiren konuları içeren 2014 yılı Bölgesel İşbirliği ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirmek üzere toplandıklarını söyledi. Yıldırım; “Afyonkarahisar olarak bölgesel toplatıya beş kez ev sahipliği yaptık. Bu defa son kez ev sahibi olduk. Gelecek yıl bölgesel toplantı Denizli İl Müdürlüğümüzce yapılacak. Katılımları ile bize destek veren katılımcılara, üniversitemize ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Açılış bölümünün ikinci konuşmasını Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel yaptı. Yücel, toplantının hayırlı olmasını diledi. Sabahattin Yücel, sözkonusu toplantı ile 62. hükümet programı, 10. Kalkınma Planı, Orta Vadeli Plan ekseninde Bakanlık birimleri ve il müdürlüklerini ilgilendiren konularda ilgililerin görüşünün alınacağını dile getirdi.
CİDDİ KAYNAK İHTİYACI VAR
Sanayici Metin Mercan yaptığı konuşmada, yatırımcılar için mali kaynaklara hızlı ulaşamamanın problem oluşturduğunu söyledi. Ekonomik kaynaklara ulaşma da ciddi zorluklar olduğunu belirten Mercan; “Bizler işadamları olarak her 10 yılda bir makinelerimizi ve teknolojimizi yenilemek zorundayız. Bu yenileme ciddi bir mali kaynağın teminini gerektiriyor. Bu ihtiyacın karşılanması için hükümetimizin ciddi kaynak üretmesinde yarar var. Yatırımcının önündeki en büyük engel ipotek verememektir. İpotek büyük rakamlara ulaşınca gayrimenkuller yeterli gelmiyor. Dolayısıyla hükümetimizin bunun önünü açması gerekiyor. Otomasyona geçmemiz gerekli. Üniversitelerimizin bölüm açmaları gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu. Toplantı Yardımcı Doçent. Dr. Barış Gökçe’nin sunumu ile devam etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme