Afyon sigortasızlık oranında bir numara

AFSAD Başkanı Bekir Özerdem, Afyon’un sigortasızlık oranında bir numara olduğunu söyledi. Özerdem, bu anlamda neler yapılabileceğine yönelik ortak çözüm önerileri ortaya konması gerektiğini belirtti Sigortacılık Haftası etkinlikleri kapsamında “Sigortacılıkta Risk Yönetimi ve Günümüz Yangın Sigortacılığında İş Kabul Kriterleri” konusu ele alındı. AFSAD İTİBARLI DERNEK AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, bu yıl dördüncüsü kutlanan Sigortacılık [&hellip]

Afyon sigortasızlık oranında bir numara

AFSAD Başkanı Bekir Özerdem, Afyon’un sigortasızlık oranında bir numara olduğunu söyledi. Özerdem, bu anlamda neler yapılabileceğine yönelik ortak çözüm önerileri ortaya konması gerektiğini belirtti

Sigortacılık Haftası etkinlikleri kapsamında “Sigortacılıkta Risk Yönetimi ve Günümüz Yangın Sigortacılığında İş Kabul Kriterleri” konusu ele alındı.
AFSAD
İTİBARLI DERNEK
AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, bu yıl dördüncüsü kutlanan Sigortacılık Haftası’nın hayırlı olmasını diledi. Özerdem, sigorta acentelerine, Afyon Sigorta Acenteleri Derneğine her platformda verdikleri destek nedeniyle ATSO yönetimi ve çalışanlarına şahsı, yönetim kurulu ve acenteler adına teşekkür etti. AFSAD’ın 2009 yılında kurulduğunu hatırlatan Özerdem; “Derneğimiz ilimizde bugüne kadar 160’a yakın kayıtlı acente varken 120 üyesi ile ülkemizde sigortacılık anlamında faaliyet gösteren olumlu, itibarlı ve gündem belirlemeye yatkın kimliğiyle göz kamaştırmaktadır. Ülke genelinde katıldığımız toplantılarda bunu hissediyor olmamız da bizler için gurur kaynağıdır. Hepimizi heyecanlandırıp heyecanımızı canlı tutabilecek hedeflerimizin olması AFSAD’ın daha yüksek moralde kalmasını sağlarken başka oluşmu ve camialara örnek olmaktadır.” dedi.
ORTAK ÇÖZÜM ÜRETİLEBİLİR
Bir işte sürekliliğin başlangıç kadar önemli olacağından söz eden AFSAD Başkanı Bekir Özerdem, derneğin hedeflerine ulaşması için vizyonlarına sahip çıkacaklarını dile getirdi. Dernek çalışmalarına destek veren tüm üye ve çalışanlarına teşekkür eden Özerdem; “AFSAD olarak her ne kadar ülkemizde önde gelen bir dernek yapımız olsa da üzülerek söylüyorum ki Afyon sigortasızlık oranında maalesef Afyon’da bir numara. Bu anlamda ne yapabilir nasıl bir strateji uygulayabiliriz. Buradan devlet büyüklerimiz, ATSO, Borsa, Baro Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve değerli işadamlarımızla görüş alışverişinde bulunarak ortak çözüm önerileri bulabileceğimize inanıyoruz. Tahmin ediyoruz ki güzel memleketimizi sigortasızlık anlamında sıkıntılı sıralardan el birliği ile kurtaracağız.” diye konuştu.
İŞVERENLERE SOMA HATIRLATMASI
Konuşmasında işadamlarına da seslenen AFSAD Başkanı Bekir Özerdem, 13 Mayıs tarihinde gerçekleşen Soma faciasına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Afyonumuza değer katan işadamları; sigorta denilince aklınıza yanlızca trafik ve kasko poliçelerinin gelmediğinden eminim. Biliyorum ki hem işletmenizin, hem taşınmazların, makinelerin, çalışanların sigorta şirketlerinin verebilecekler teminatlar oranında sigortalı. Olmayanlar ise geçtiğimiz günlerde Soma’da yaşanan ocak faciasını düşünerek ekmek teknelerini ve çalışanlarına illa ki sigorta yaptıracaktır. Bu vesile ile Allah’tan Soma’da yaşanan kazanın bir daha yaşanmamasını diliyorum. Eminim ki değerli işadamlarımız sigorta yaptırırken il genelindeki birbirinden değerli 160 sigorta acentelerini tercih edeceklerdir. Sektörel bazda her türlü bilgilendirme toplantısı yapmaya biz hazırız. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ‘Unutmayalım sigorta riskimize ortaktır gelirimize değil.’ sözünü unutmayalım.”
SİGORTASIZLIĞA
KARŞI ÇALIŞMALAR OLACAK
Toplantının ikinci konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sigortanın kara ortak olmadığı ifadesini hatırlatırken yurt içinde ve dışında yaşanan felaketlerin sigortanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti. Serteser; “Yaşanan olumsuzluklardan sonra geride kalanların yaşamlarını düzgün bir şekilde devam ettirmeleri lazım. 2023 Yılı hedeflerimiz var. 500 Milyar dolar ihracat yakalamayı, 25 bin dolar yurt içinde kişi başına gelir gibi hedeflerimiz var. Bunlar tabi ki kaynaklarımız güzel kullanıp güzel kullanarak mümkün olacak. Son yıllarda 14 Haziran 2007 tarihinde çıkan Sigortacılık Kanunu’ndan sonra sigortacılık önem kazanmaya başladı. Sigortacılığı temsil eden 24. meslek komitemiz var. Afyon’un son sırada olmasına tabii ki bir tepkimiz, çalışmalarımız olacak.” şeklinde konuştu. Toplantı da Antalya Allians Bölge Müdürü Özgül Serter bir konuşma yaptı.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme