'Afyon Sergim Bende Büyük Bir Hayal Kırıklığı Yarattı'

Afyonkarahisar'ın eski Vali Yardımcılarından Nevzat Sinan, 15. kişisel resim sergisini açtığı Afyon Sergisinin kendisinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Afyonkarahisar’ın eski Vali Yardımcılarından Nevzat Sinan, Afyonkarahisar Belediyesi desteğiyle 15’inci kişisel sergisi olan “Atatürk’ün İzinde Adım Adım Anadolu” adlı sergisini Park Afyon AVM’de açtı. Sergi açılışı 25 Ağustos Pazar günü Belediye Başkan Yardımcıları tarafından gerçekleştirildi. 25 Ağustos 2024 Pazar günü açılan sergi 30 Ağustos Cuma gününe kadar ziyarete açık olup talep olması halinde geliri bursiyerlere verilmek üzere satışta söz konusu olacak.

'Afyon Sergim Bende Büyük Bir Hayal Kırıklığı Yarattı'

“15. KİŞİSEL SERGİMİ AFYON’A AÇTIM”

Emekli Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, 45 yıllık mülki idare amirliği görevinin ardından görev yaptığı Afyonkarahisar’da Büyük Zaferin 102’inci yıldönümünde görev yaptığı şehirlerden biri olan Afyonkarahisar’da 15’inci kişisel resim sergisini açtı. Sinan, gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine verdiği demeçte şunları kaydetti: “Ben 45 yıl süre ile mülki idare amirliği görevinde bulundum.  Görev yaptığım yerlerden bir kısmı benim güzel şehirlerimdi, bir kısmı ise yıldız şehirlerimdi. Yıldız şehirlerim tahmin edeceğiniz gibi Afyon başta olmak üzere Amasya, Sivas, Erzurum, Çanakkale, Ankara gibi Atatürk’ün ayak bastığı, ayak yüzlerinin olduğu şehirler benim yıldız şehirlerimdir. Afyon da bu yıldız şehirlerden başlarda gelen bir şehirdir. Dolayısıyla Afyon’da bulunmak benim için büyük bir gurur ve onur vericiydi. Bu sergiyi de açmak ayrıca benim için büyük bir onurdu. Sergimin adı Atatürk’ün izinde adım adım Anadolu adı altında 15’incisi Afyon’da açılmış oldu. 15 tane yurtdışı, 3 tane de yurtdışı olmak üzere 18 sergi açıldı. Ama çok üzülerek belirtmem gerekir ki bu Afyon sergim bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Yerel yönetimin biraz zayıf kalmış olması belki yeni bir belediye olduğu için deneyimsizliğine yorabiliriz. Ama bu kadarına doğrusu üzüldüm.” dedi.

'Afyon Sergim Bende Büyük Bir Hayal Kırıklığı Yarattı'

“SİYASİ DÜŞÜNCESİ NE OLURSA BİR MESLEKTAŞIMIN SERGİSİNİ AÇARDIM”

“Afyonkarahisar Valiliğimizin sergiyi gezmesini isterdim” diyen Sinan, şöyle konuştu: “Sergilenen 30’un üzerinde bir eserim var. Sergimin resimlerden elde ettiğim gelirleri üniversite öğrencilerine burs olarak veriyorum. Resimlerim tahta üzerine kakma tekniğiyle yapılmaktadır. Resimlerimin bir kısmı, yani özellikle görev yaptığım yerlerle ilgili kısımlar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgi Fakültesi’nin kamu yönetimi duvarlarını süslemektedir. Oraya bağış yaptım. Burada şehir resimleri değil, özel çalışmalarım yer almakta. Dolayısıyla Atatürk’ün izinde sergisinin yarısı Afyon sergimde yarısı da görmek isteyen için Ankara’da Siyasal Bilgi Fakültesi duvarlarındadır. Afyonumuzun resmi de orada. Her bir resim yaklaşık 4 ay sürüyor. Günlerce el emeği ve göz nuru ile yapılan eserlerdir. Emekli olmadan önce bu resimleri yapıyordum. Burada görevdeyken de resim yapıyordum. Ama herhangi bir sergi açmadım. Çünkü görevdeyken insanlar kendilerini bu resimleri almaya mecbur hissederler diye böyle bir uygulama hiçbir zaman girmedim. Emekli olduktan sonra sergiler açtım.”

'Afyon Sergim Bende Büyük Bir Hayal Kırıklığı Yarattı'

Bakmadan Geçme