'Afyon Sanatın da Merkezi Olmayı Hak Ediyor'

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, 'Afyonkarahisar sanatında merkezi olmayı hak eden bir ildir.' dedi.

“Afyonkarahisarlı Sanatçılar Karma Sergisi- Seçki III” adlı karma sergi AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Alanı’nda açıldı. Sergi 9 Temmuz-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında mesai saatlerinde ziyarete açık olacak. Sergi açılışına; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, sanatçılar ve sanat severler katıldı

“KARMA SERGİ 45 GÜN ZİYARETE AÇIK KALACAK”

“Afyonkarahisarlı Sanatçılar Karma Sergisi- Seçki III” adlı karma sergide fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları, resim, seramik ve cam çalışmalar sergileniyor. Sergi açılışında konuşan AKÜ GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, serginin 45 gün süreyle açık olacağını belirtti. Sergi açılışında konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, şunları söyledi: “Yeni bir sergiyle daha birlikteyiz. M. Rıza Çerçel Kültür Sanat Merkezimizde düzenlediğimiz sergilerde sanatseverlerle sanat eserlerini buluşturmaya çalışıyoruz. Bu sergi Afyonkarahisarlı 51 sanatçının toplam 58 farklı türde eseri ile hazırlandı. Bu sergide fotoğraf resim, Geleneksel Türk Sanatları, seramik ve cam alanlarında sanat eserleri var. Sergide emeği geçen arkadaşlarımıza, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Güzel Sanatlar Fakültesi çalışanlarımıza da Dekan Yardımcımız Sena Hocamıza ve Hakan hocamıza da teşekkür ediyorum. Sergi açılışımız hayırlara vesile olsun.”

“AFYON BİRÇOK ŞEYİN MERKEZİ BİR İLDİR”

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, sergi açılışında yaptığı konuşmada Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın selamlarını iletti. Pek çok hususta Afyonkarahisar’ın merkez olduğunu bu noktada kentin sanatın da merkezi olmayı hak ettiğini belirten Yıldız, “Afyonkarahisar pek çok şeyin merkezi bir ildir. Aslında sanatın da merkezi olmayı hak eden bir ildir. İlimizde bu sergide de görüleceği üzere birçok sanatçılar geçmişte tarihe adını yazdırmışlardır. Bugünde onların izinden giden sanatsever, sanatı halkla buluşturan sanatçılarımız ve üniversitemizin katkısı sanat için büyüktür. Bu sergiyi hazırlayan tüm emek sahibi sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamına kadar 45 gün boyunca ziyarete açık kalacak olan karma serginin hayırlara vesile olmasını dileyerek emek sahiplerini kutladı. Sergi açılışının ardından konuklar eserleri sırayla inceledi.

Haber

Bakmadan Geçme