• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon şahlanırken, Akdağ'da dünyanın merkezi olacak'

'Afyon şahlanırken, Akdağ'da dünyanın merkezi olacak'

Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.'AKDAĞ DÜNYANIN MERKEZİ'Tüm Afyonkarahisarlıların eleştirilerine ve önerilerine açık olduklarının altını çizen Eroğlu, 'Afyonkarahisar'a söz veriyorum bu şehri marka yapacağız. Afyonkarahisar için bir plan hazırlıyoruz. Ben bu konuda tecrübelerimi aktaracağım. Afyonkarahisar'ı güzel bir şehir yağacağız. Turizmiyle, sağlık turizmiyle, spor turizmiyle bir de [&hellip]

Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
“AKDAĞ DÜNYANIN MERKEZİ”
Tüm Afyonkarahisarlıların eleştirilerine ve önerilerine açık olduklarının altını çizen Eroğlu, “Afyonkarahisar’a söz veriyorum bu şehri marka yapacağız. Afyonkarahisar için bir plan hazırlıyoruz. Ben bu konuda tecrübelerimi aktaracağım. Afyonkarahisar’ı güzel bir şehir yağacağız. Turizmiyle, sağlık turizmiyle, spor turizmiyle bir de doğa turizmi geliştirmek için zengin turistleri çekecek bir sektöre adım attık. Akdağ’da tabela yaptıracağım. Üzerine de ‘Burası dünyanın merkezidir’ diyeceğim. Akdağ’ı bütün dünyaya turizme açacağız. Hızlı tren gelince sanayimizde gelişecek” dedi.
“EKONOMİK SIKINTI YAKINDA BİTECEK”
Afyonkarahisar’ın Türkiye’de lider dünyada da marka bir şehir olması için gayret edildiğini dile getiren Veysel Eroğlu, şehrin mermerde, ette, lokumda lider olması için uğraşıldığını kaydetti. Eroğlu, “Orta ve yüksek teknolojiye sahip bir sanayinin adımını atıyoruz. Bununla ilgili bir plan hazırlıyoruz. Afyonkarahisar’ı şaha kaldıracağız bunun sözünü veriyoruz. Hep birlikte bütün herkesin görüşünü alacağız. Fikri olan varsa bize gelsin eleştirecek olan gelsin eleştirsin bize tavsiyesini ve teklifini söylesin. Bunu bekliyoruz. inşaAllah Türkiye’deki ekonomik sıkıntıda yakında sona erecek” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

“Dolardaki yükseliş geçici”

Dolardaki yükselişle ilgili düşüncelerini açıklayan AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Türkiye’nin durumunun Amerika’dan iyi olduğunu belirterek, “Vatandaşlar hükümetine ve devletine güvensin dolardaki bu yükseliş geçicidir” dedi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, ülke ekonomisinin çok güçlü olduğunu vurguladı.
“ABD’DEN İYİ DURUMDAYIZ”
Bu noktada, vatandaşlardan devlete ve hükümete güvenmelerini isteyen Eroğlu şöyle konuştu:
“Dolarda yaşanan dalgalanmayı daha öncede gördük. Bu tür oynamaları biz daha öncede çok gördük. Bakın 2008-2009 yılında dünyada ekonomik kriz varken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye’de ekonomi sağlam mali disiplin çok dikkatle takip ediliyor kriz bizi teğet geçecek’ dedi. Teğet bile geçmedi. Şimdi bakın sadece ekonomide dolar söz konusu değildir. Ben burada bütün Türkiye vatandaşlarının rahat olması için mesaj vermek istiyorum. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla İSKİ’yi kurtardık. Batmış bir kurumdu. Türkiye’yi kurtardık. Ekonomide belli kriterler var. Sadece dolar değil. Bunlar biri üretim Türkiye’de üretim var. Diğeri ise istihdamdır. Türkiye’de istihdam da var. Şu anda Avrupa’da en çok istihdam sağlayan nüfusumuzun artmasına rağmen Türkiye’dir. Bir diğeri de ihracattır. Türkiye’de ihracat artıyor. Birde ekonomideki özellikle bazı kriterler var. Mesela kamu veya toplam borçların GSMH’ya oranı Türkiye’nin çok düşük. Onlarda ise yüzde 90-99, toplam borçların GSMH oranı. Kusura bakmasınlar Amerika’dan daha iyi durumdayız.”
“ÜLKEDEKİ MALİ DİSİPLİNE GÜVENİYORUM”
Ülke ekonomisinin daha iyi duruma geleceğine değinen Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar aşılacaktır, geçici bir durumdur. inşaAllah önümüzdeki günlerde ekonomik tedbirler alınacak. Ben Türkiye’deki mali disipline güveniyorum. Ekonomiye, ihraçta ve insanlarımıza güveniyorum. Dolayısıyla biz inişteyken şuan çıkıştayız. Vatandaşlar rahat olsun. Dolarda bir miktar yükselme var ama özellikle diğer kriterler açısından Türkiye ayakları sağlam yere basıyor. Vatandaşlar merak etmesinler. Dolardaki bu oynaklık geçicidir. Türkiye’nin ekonomisi çok daha iyi noktalara taşınacaktır.”

Bakmadan Geçme