Afyon, sağlıkta 3 proje ile öne çıkacak

Afyonkarahisar, sağlık alanında 3 proje ile tanışıyor. Projeler çerçevesinde bebek ölümlerinin azaltılması, vatandaşları rahatsız eden sineklerin bitirilmesi ve sağlık alanında memnuniyetin artırılması hedefleniyor Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentteki sağlık kurumlarını ziyaret etti. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ni ziyaret eden Vali Güner, sağlık kurumlarının vatandaşa hizmet [&hellip]

Afyon, sağlıkta 3 proje ile öne çıkacak

Afyonkarahisar, sağlık alanında 3 proje ile tanışıyor. Projeler çerçevesinde bebek ölümlerinin azaltılması, vatandaşları rahatsız eden sineklerin bitirilmesi ve sağlık alanında memnuniyetin artırılması hedefleniyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentteki sağlık kurumlarını ziyaret etti. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ni ziyaret eden Vali Güner, sağlık kurumlarının vatandaşa hizmet noktasındaki önemine dikkat çekti. Güner, Afyonkarahisar için önemli 3 projeyi uygulayacaklarını söyleyerek, bu projelerdeki görevlendirmeleri de yaptı.
PROJELER İKİ YIL SÜRECEK
İki yıl sürecek projeler hakkında bilgi veren Vali Hakan Yusuf Güner, “1’inci projemiz: ‘Bebek ölümlerine hayır, nüfus artışına evet’ adıyla hayata geçireceğimiz projedir. Verilen bilimsel verilere göre ilimizde maalesef Türkiye’deki bebek ölümlerinden daha fazla oranda bebek ölümü olduğunu ve doğum hızının da tersine Türkiye ortalamasının altında olduğunu bilimsel verilerle tespit ettik. İlimiz de bebek ölümlerinin oranını en aza düşürerek nüfus artışını Afyonkarahisar ilinde daha yüksek hale nasıl getirebiliriz bunun çalışmasını gerçekleştireceğiz. Bilimsel olarak konuyla ilgili projeyi üniversitemizle birlikte yapacağız ve bunu ilimiz genelinde bütün ilçelerimiz de bebek ölümlerine hayır Afyonkarahisar’da nüfus artışına evet şeklinde 2 yıllık proje konseptinde uygulayacağız” dedi.
SİNEK ŞİKAYETİNE SON
Sineklerin vatandaşları rahatsız ettiğine dikkat çeken Güner, “2’nci önemli projemiz ise ‘Sineklere Hayır, Üretime Evet’ adıyla hayata geçireceğimiz projedir. Sinekle mücadelede toplumun herkesimi ile işbirliğine hazırız. Sineklerden dolayı meydana gelen çevre şikayetlerini minimuma indirerek, ilimiz de hem yumurta ve tavuk üretimini desteklemek, hem de halkımızın yaşam memnuniyetini artırmak istiyoruz. Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odasının, Ticaret Borsasının, Büyükbaş Hayvan Üreticileri Birliğinin, Belediyelerinin ve yumurtacıların yer alacağı bir takım oluşturuyoruz. Bu hem yumurtacılığı, hem hayvancılığı, hem tavuk üretimini geliştirecek bir takım olacak, hem de ilimizde yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve yaşam memnuniyetini yükseltecek bir takım olacaktır. Bu kapsamda Afyonkarahisar ilinde sinekle mücadeleye evet, yumurta üretimine evet, tavuk üretimine evet diyen bir mücadele tarzı ortaya konacaktır. Bunun sonucunda da insanlarımızın yaşam kalitesini arttıracak bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. İnşallah yakın zamanda bu 2 projeyi özellikle uygulamaya geçeceğiz” ifadelerini kullandı.
SAĞLIKTA MUTLULUK ANKETİ
Güner, sağlık kurumlarını ilgilendiren 3’üncü projeyi de şöyle açıkladı: “3’üncü projemiz ise ilimizde sağlıkla ilgili yapılan çalışmalarının memnuniyet parametrelerinin altı ayda bir Valiliğimize sunulmasıyla ortaya çıkacak olan bir projedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odası ve ilimizde sağlıkla ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu bir ortamda bu parametreler karşılıklı olarak tartışılacaktır. Bunun içine ağız ve diş sağlığı da dahil olacaktır. Valiliğimize ulaşan bu değerler tartışılacak ve sağlık hizmetleri değerlendirme parametrelerini oluşturacağız. Altı ayda bir şehrimizde bu kitlelerin katılımıyla paydaşların sağlık memnuniyeti analizi yapacağız. Sağlık memnuniyeti analizlerinin sekretaryasını ve paydaşlarını Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bebek ölümlerini azaltacak ve nüfusu artıracak çalışmanın sekretaryasını da İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklaşa, ‘Sineklere Hayır Üretime Evet’ isimli projemizin sekretaryasını da Halk Sağlığı Müdürlüğümüz yapacaktır. İki yıl uygulanacak olan bu projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Sağlık hizmetlerinde başarılı bir il

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın sağlık alanında başarı kazandığını kaydetti. Güner, “Afyonkarahisar’da sağlık hizmetleri babında tüm birimlerde belli bir başarı kaydedilmiştir. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Halkımıza buradan şu çağrıyı yapıyorum. Sağlıkla alakalı ne tür talep ve şikayetler varsa bize iletebilirler. Size ambulans geliyorsa ve bu ambulansın oksijen tüpü boş ise haberimiz olsun. Eğer aile sağlığı hekimleri gereği gibi hane hane dolaşmıyor ve işinin gerektiğini yağmıyorsa biz gerekeni yapalım. Diğer sağlık hizmetleri hakkında sıkıntılar var ise bize iletmelerini istiyorum. Bu şehirde kapımız ve gönlümüz herkese açık, hiç çekinmeden bizim kapımızı çalabilirler. Çalışan, ihtiyaç sahibi, yönetici kim olursa olsun bize çok kolay bir biçimde ulaşabilir, istek, talep ve önerilerini iletebilir. Hiçbir şekilde biz onları incitmeyiz, aksine çayını kahvesini içirip iyi bir şekilde karşılar, iyi bir şekilde uğurlarız. Bütün hasta kardeşlerimize şifa, bütün dertli kardeşlerimize deva diliyorum. Eğer çaresiz olan ve derdini hekime bile anlatamayan çare bulamayan biri varsa Valiliğimize gelsinler” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme