Afyon sağlık turizmi konferansına aday

Pakistan’da yapılan ECO CCI 19. Yürütme Kurulu, 13. Genel Kurul ve Komite Toplantılarına katılan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, 1. Sağlık Turizmi konferansının Afyonkarahisar’da yapılması için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla önümüzdeki günlerde temaslarda bulunacaklarını açıkladı 2-4 Eylül tarihlerinde ECO CCI 19. Yürütme Kurulu, 13. Genel Kurul ve Komite Toplantıları Pakistan'ın Karaçi şehrinde gerçekleştirildi. [&hellip]

Afyon sağlık turizmi konferansına aday

Pakistan’da yapılan ECO CCI 19. Yürütme Kurulu, 13. Genel Kurul ve Komite Toplantılarına katılan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, 1. Sağlık Turizmi konferansının Afyonkarahisar’da yapılması için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla önümüzdeki günlerde temaslarda bulunacaklarını açıkladı

2-4 Eylül tarihlerinde ECO CCI 19. Yürütme Kurulu, 13. Genel Kurul ve Komite Toplantıları Pakistan’ın Karaçi şehrinde gerçekleştirildi. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odasına; (ECO CCI) Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye ve Türkmenistan’da üye.
MÜHSÜRLER ELİ DOLU DÖNDÜ
Söz konusu toplantıya; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve delegasyon üyesi olarak Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler katıldılar. Turizm, tahkim, ticareti kolaylaştırma, sanayi ve yatırım, kadın girişimciler konseyi, iş derecelendirme programı, ulaştırma olmak üzere toplam 7 komite toplantısına da katılan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler Afyonkarahisar için müjdeli haberi olduğunu bildirdi.
TOBB’UN BÜYÜKLÜĞÜ GURURLANDIRDI
ECO CCI 19. Yürütme Kurulu, 13. Genel Kurul ve Komite toplantılarını değerlendiren ATB Başkanı Mehmet Mühsürler şöyle konuştu: “ECO CCI TOBB’un liderliğinde 10 ülkenin Ticaret ve Sanayi Odalarının oluşturduğu bir ekonomik işbirliği teşkilatı. Yapılan toplantılarda ve ikili görüşmelerde ülkemiz ekonomisinin çatı kuruluşu TOBB’un büyüklüğüne bir kez daha şahit oldum, ülkem ve ilimiz adına gurur duydum.”
HEYETTEN SÖZ ALDI
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı yürütme kurulu toplantısına da katılan Mehmet Mühsürler Afyonkarahisar’ın sağlık turizmi konusunda almış olduğu mesafeye dikkat çekti. Mühsürler şunları söyledi: “İran heyetinden ülkelerarası sağlık turizmu konusu ile ilgili çalışmaların başlatılması ve işbirliğinin yapılabilmesi konularını aktarırken söz aldım. İlimiz Sağlık Turizmi potansiyeli hakkında bilgi verdim. Termal suyumuzun önemini, termal otellerimizin ve üniversitemizin imkanlarını anlattım. ECO CCI ülkelerinde bulunan bu tür hastaların tedavisinin ilimizde gerçekleştirilebileceğini ve termal zenginliklerimizden faydalanabileceklerini aktardım. Bu bağlamda, önümüzdeki yıl düzenlenmesi planlanan ECO CCI 1. Sağlık Turizmi konferansının Afyonkarahisar’da yapılması yönünde teklifte bulundum.”
YAKINDA GÖRÜŞMELER YAPILACAK
Gerekli çalışmaların başlatılacağını bildiren Mühsürler sözlerine şöyle devam etti: “ECO CCI ülkelerinin Sağlık ve Turizm yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 1. Sağlık Turizmi Konferansının ilimizde gerçekleştirilmesi yönünde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla önümüzdeki günlerde görüşmelerde bulunacağız. Termal Sağlık ile ilgili tesislerimizin gezileceği ve potansiyellerimizin anlatılacağı bu toplantı sonrasında ECO CCI ülkeleriyle yapılacak anlaşmalarla ilimize, başta İran olmak üzere sağlık turizm ile ilgili çok sayıda turistin getirilebileceğini düşünüyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme