• Haberler
  • Gündem
  • Afyon sağlık ekipleri, Hatay'da zarar gören hastanenin tadilatını tamamladı

Afyon sağlık ekipleri, Hatay'da zarar gören hastanenin tadilatını tamamladı

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nden afet bölgesine giden ekipler depremde zarar gören Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasının tadilatını tamamladı   Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da hasar gören Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasının tadilatı Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri ve bölgede bulunan gönüllüler tarafından yapıldı. Depremin [&hellip]

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nden afet bölgesine giden ekipler depremde zarar gören Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasının tadilatını tamamladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da hasar gören Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasının tadilatı Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri ve bölgede bulunan gönüllüler tarafından yapıldı.
Depremin acılarını biraz olsun hafifletmek ve hastaneyi, sağlık hizmet sunumuna dâhil etmek amacıyla, özellikle poliklinik bölümünde başlatılan tadilat işlemleri Afyonkarahisar sağlık çalışanları ve gönüllülerin çabalarıyla kısa sürede tamamlandı. Bölgede görevli olan Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Ahmet Uyan ve bölgedeki yardımcısı, Dinar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Mezher Işık’da çalışmalara eşlik ettiler. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Sebahattin Yılmaz tadilatta çalışan personeli ziyaret ederek sahada görevli bütün personele ve gönüllülere, gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
AFYON EKİBİ SAKOM ÇALIŞMALARINI KOORDİNE EDİYOR
İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Deprem bölgesinde sürekli mesaide olan ekiplerimiz, arama kurtarma, acil müdahale ve hastane çalışmalarının yanı sıra depremden etkilenen köyleri de ziyaret ediyor. Köy ziyaretleriyle sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yerinde müdahalede bulunup kronik hastalığı olanların takiplerini yapan ekiplerimiz, tıbbi malzeme ihtiyaçlarını da karşılıyor. Ayrıca UMKE ekiplerimiz Hatay Kırıkhan’da oluşturulan Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) bölgedeki çalışmaların koordinasyonunu sağlıyor. Zor şartlarda görev yapan bütün mesai arkadaşlarımıza müteşekkiriz.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme