• Haberler
  • Genel
  • Afyon protokolü “MARBLE 2014” fuarına katıldı

Afyon protokolü “MARBLE 2014” fuarına katıldı

Dünyanın ikinci, İzmir'in en büyük ihtisas fuarı olan 'MARBLE 2014 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı', İzmir Kültürpark'ta gerçekleştirildi Pek çok sektör temsilcisinin bulunduğu fuara Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da katılarak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile birlikte Afyonkarahisar'dan [&hellip]

Afyon protokolü "MARBLE 2014" fuarına katıldı

Dünyanın ikinci, İzmir’in en büyük ihtisas fuarı olan “MARBLE 2014 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı”, İzmir Kültürpark’ta gerçekleştirildi

Pek çok sektör temsilcisinin bulunduğu fuara Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da katılarak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile birlikte Afyonkarahisar’dan fuara katılan 129 firmayı ziyaret etti.
“DÜNYA REZERVLERİNİN
YÜZDE 60’I ELİMİZDE
26–29 Mart tarihleri arasında düzenlenen Fuar, görkemli bir törenle kapılarını açtı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, doğaltaşın önemine dikkat çekerek, “Doğaltaşın en zengin olduğu ülkelerden biriyiz. Travertende dünya rezervlerinin yüzde 60’ını elimizde bulunduruyoruz. Doğaltaş üretim ve ihracatında ise dünyada üçüncü sıradayız ama birinci olabilecek kapasitedeyiz. Türkiye önümüzdeki dönemde doğaltaşta dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiği 2,2 milyar dolarlık ihraca rakamının yarısını blok olarak dünyaya satan ülkemiz, geri kalan yarısını da işlenmiş mermer olarak satıyor. 10 yıldan bu yana mermerle ilgili makine sanayi de büyük gelişe gösterdi. Türkiye artık mermerle ilgili tüm teknolojileri üretebilen bir ülke haline geldi, bundan gurur duyuyorum” dedi.
FUARA 187 FİRMA KATILDI
Yaklaşık 45 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşen MARBLE 2014 Fuarı’nın kente 100 milyon dolar seviyesinde gelir kazandırması bekleniyor. Fuar, sektöre kazandırdığı gelirin yanısıra, birçok iş koluna da girdi sağlıyor. Bu yıl fuara toplam 32 ülkeden 912’si yerli olmak üzere toplam bin 187 firma katıldı.
Öte yandan Rektör Solak, firma ziyaretlerinin ardından ATSO tarafından Wyndham İzmir Özdilek Otel’de verilen akşam yemeği programına da katıldı. Stant açan firma yetkililerine plaketlerinin de takdim edildiği yemeğe Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ege Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve fuarda stant açan firma yetkilileri katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme