Afyon pilot iller arasında yer aldı

Adalet Bakanlığınca yürütülen Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında Afyonkarahisar Adliyesinde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünün resmi açılışı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katıldığı programla yapıldı

Adalete erişim sürecinde suç mağdurlarına yönelik etkin bir bilgilendirme ve yönlendirme hizmetinin verilmesi ve tüm yargı sürecini kapsayacak şekilde psiko-sosyal desteğin sağlanması amacıyla Adalet Bakanlığınca yürütülen Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında oluşturulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü hizmet vermeye başladı.

Müdürlük bünyesinde Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu, Kırılgan Grup Destek Bürosu, Ceza Yargılaması Destek Bürosu, Ceza Yargılaması Destek Bürosu ile Hukuk Yargılaması Destek Bürosu olmak üzere 4 farklı büro hizmet verecek. Aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde görev yapan psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı olarak görev yapan uzmanlar adli destek görevlisi unvanı ile burada görev yapacak.

Türkiye genelinde 2. pilot uygulama grubunda yer alan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünün resmi açılışına katılan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kurumun hayırlı olmasını diledi. Müdürlük bünyesinde yer alan birimleri inceleyen, yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın böyle bir projede pilot iller arasında yer almasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Açılışa; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Serdar Köken,  İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş,  AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Fatih Mazlum ile birlikte il protokolü katıldı.

Bakmadan Geçme