Afyon patlamasıyla benzerlik yok – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu 25 askerin yaralandığını, 7 askerin ise şehit olduğu olayla ilgili açıklamada bulanan Çelik, ilk incelemelerde silahta, mühimmatta, namlunun yarılması gibi bir sorun olmadığının görüldüğünü prosedürlere de [&hellip]

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu 25 askerin yaralandığını, 7 askerin ise şehit olduğu olayla ilgili açıklamada bulanan Çelik, ilk incelemelerde silahta, mühimmatta, namlunun yarılması gibi bir sorun olmadığının görüldüğünü prosedürlere de bakıldığını dile getirdi.
Namluların operasyonlardan önce test edildiğini, kazanın olduğu topun yakın zamanda testten geçirildiğini ve göreve elverişli olduğu raporunun verildiğini belirten Çelik, prosedürlerde de atlanan bir hususun bulunmadığını kaydetti.
Çelik, “Şundan herkesin emin olmasını isteriz. Bu mesele dışarıdan bir saldırıyla gerçekleşmemiştir. Herhangi bir terör örgütü saldırısı, drone saldırısı, o silaha dışarıdan yapılan bir saldırı neticesinde olmamıştır. Sosyal medyadan bununla ilgili pek çok spekülasyon çıktı” diye konuştu.
Çelik, patlamanın Afyonkarahisar’daki mühimmat patlamasıyla bir benzerliğinin de bulunmadığını bildirdi.
Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda (Kışlacık) meydana gelen patlamada 25 askerimiz şehit olmuştu.

Bakmadan Geçme