Afyon Patatesi Edirne'de

Afyonkarahisar'ın tadı ve görüntüsüyle ünlü patatesi, Edirne'deki halk pazarında satılıyor

Afyonkarahisar’ın önde gelen ürünlerinden olan patates, Afyon’a komşu iller dışında farklı illerde de alıcı buluyor. Edirne merkezli yayın yapan Batı Ekspres isimli internet sitesinin haberine göre Edirne’de pazar esnafı olan Dinnar Celepler, Trakya patatesinin sona ermesiyle birlikte tezgahlarda Afyon patatesinin yer aldığını kaydetti. 

HALK PAZARINDA SATILIYOR

Edirne’de her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan halk pazarında esnaflık yapan Dinnar Celepler, Trakya’da üretilen patatesin pazarda artık bulunmadığını ve Afyonkarahisar’dan gelen patateslerin tezgahlarda satışa sunulduğunu kaydetti.

“KALİTELİ VE MALİYETİ YÜKSEK”

Pazar esnafı Dinnar Celepler, “Yerli ürünler piyasadan çekildikçe fiyatlar yükseliyor. Afyon patatesi de kaliteli bir ürün ama maalesef maliyeti yüksek. Nakliye masrafları, çiftçinin üretim maliyetleri derken biz de fiyatları düşük tutamıyoruz. Bu da doğal olarak tüketiciye yansıyor. Fiyatlar artınca alışverişe gelen vatandaş da daha temkinli davranıyor. Artık insanlar bütçelerini zorlamadan alışveriş yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme