• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon Pancar Kooperatifi ülke ve çiftçi için destan yazdı'

'Afyon Pancar Kooperatifi ülke ve çiftçi için destan yazdı'

S.S. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, yönetim kurulu ve personelin gayretleriyle özellikle çiftçilerin kendilerine olan güveni sayesinde hiçbir kamu desteği ve üyelerden aidat almadan çiftçi ve ülke için büyük bir destan yazdıklarını söyledi   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK [&hellip]

S.S. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, yönetim kurulu ve personelin gayretleriyle özellikle çiftçilerin kendilerine olan güveni sayesinde hiçbir kamu desteği ve üyelerden aidat almadan çiftçi ve ülke için büyük bir destan yazdıklarını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu S.S. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetim kurulu üyelerini dün öğlen ziyaret ettiler. Ziyarette Pancar Kooperatifii Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eroğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri; Abdil Tıkır, Şevki Kara, Şükrü Balık hazır bulundular.
“BÜYÜK BİR DESTAN YAZDIK”
S.S. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile Milletvekili Veysel Eroğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pancar kooperatifinin çalışmaları hakkında bilgiler veren İbrahim Eroğlu, “Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi yaklaşık 36 bin ortağı ve 15 bin civarında aktif ortak sayısı ile Afyonkarahisar’ın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Yönetim Kurulumuzun ve personelimizin gayretleri ile özellikle çiftçilerimizin bize olan güveni sayesinde hiçbir kamu desteği ve üyelerinden aidat almadan çeşitli hizmetler sunmaktayız. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu ve çalışanları olarak çiftçimiz ve ülkemiz için büyük bir destan yazmıştır. Afyonkarahisar’ın tarımına, kooperatif bünyemizdeki çiftçilerimize ve ülkemizin gelişmesine sunduğumuz katkılarımızı, rakamlarla aynı zamanda yaptığımız çalışmaları özetleyerek sizleri bilgilendireceğim.” dedi.
“9 MAĞAZAMIZDA 1500’ÜN ÜZERİNDE ÜRÜN HİZMETİ VERİYORUZ”
Çiftçilere ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla kooperatifin daha önceki yıllarda 800 dekar olan tohumluk hububat üretimini 2400 dekara yükselttiğini belirten Eroğlu, “2023 hedefimiz 3 bin dekardır. Hububat tohum çeşitliliğimiz 2020 yılı 24 çeşit, 2021 yılı 27 çeşit, 2022 yılı 34 çeşit olarak gerçekleşmiş olup, Türkiye’nin en verimli çeşitlerini Mühendis kadromuzla istişare ederek yüksek verimli tohumluk çeşitlerini seçerek ve çeşitliliğimizi artırarak devam etmekteyiz. Çiftçilerimizin pandemi ve kuraklık yaşadığı 2021 yılında destek olmak ve üretimlerinin devamını sağlamak amacıyla aylık gecikme faizini yüzde 1,25 oranına düşürdük. Kooperatifimiz çiftçilerimizin tohum ve gübre tedariğinde zorluk yaşadığı 2021 ve 2022 yıllarında tüm ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışarak üretimlerine devam etmeleri konusunda üzerine düşeni yapmıştır. Çiftçilerimizin tüm ihtiyacı olan ürünleri eksiksiz karşıladık. Kooperatifimiz çiftçilerimizin üretimlerini desteklemek amacıyla 1500’ün üzerinde ürün çeşidi ile 9 mağazamızda hizmet vermektedir.” diye konuştu.
“ÇALIŞMALARIMIZ HEYECAN VE AZİMLE DEVAM EDECEK”
Türkiye tarımının sürdürülebilir olması ve toprakların çoraklaşmaması için organomineral gübre çeşitliliğini artırarak çiftçilere bilgilendirmeler yaptıklarını aktaran Eroğlu, “Teknolojik sulama sitemleri daha verimli tohum çeşitleri gibi ülkemiz ve çiftçimiz yararına yenikleri sunmaktayız. Kooperatifimize gelen ortaklarımız daha önce ürünlerini almak için kendileri taşımakta iken, hem yeni istihdam sağlamak hem de daha iyi hizmet vermek için personel alımı yaparak elleri değmeden tüm ürünlerini vasıtalarına gerekiyorsa tarlalarına ve depolarına teslim etmeye başlanmış olup, kooperatif tarihinde en önemli hizmetlerden birine imza attık. Çiftçilerimizin haklarını ve menfaatlerini korumak adına Doğuş Afyon Şeker Fabrikasına düzenli olarak ziyaretlerde bulunarak görüşmeler yapmaktayız. Ayrıca görüşmelerimiz neticesinde 2021 yılı üretim döneminde kuraklık nedeniyle kota cezalarının affedilmesi hususunda çiftçilerimiz lehine olumlu sonuçlanmasını sağladık.” İbrahim Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Yazdığımız destan rakamsal olarak ortadadır. İki yıl içerisinde varlıklarımızı yüzde 143,31, ciromuzu yüzde 84,13 artırarak büyük bir başarıya imza attık. Çalışmalarımız ve hizmetlerimiz yönetim kurulumuzun ve personelimizin heyecan ve azmi ile devam edecektir.” şeklinde konuştu.
“YENİLENEN YÖNETİM KURULLARINI TEBRİK EDİYORUZ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in önceki gün ziyaretinde müjdeler aldıklarını söyledi. Kendisinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı döneminde Bilgin’in DDY Genel Müdürü olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Sayın Bakanımızla Afyon’un demir yolları kavşağı olması konusunda ilk çalışmaları birlikte yapmıştık. Önceki günde gerçekten çok büyük müjdeler verdi. ATSO ve ATB yönetimlerinin yenilendiği seçimlerin ardından İl Başkanımızla birlikte başkanları ve yönetimlerini tebrik ettiğimiz ziyaretlerde bulunduk. ATSO Başkanımız ile ATSO’nun Meclis Başkanımızı ziyaret ettik. Ardından Ticaret Borsamıza uğrayıp Başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ettikten sonra Afyon Pancar Kooperatifimizin yeni seçimleri nedeniyle kendilerine bir tebrik ziyaretinde bulunmak istedik. Ara seçimlerin ardından pancar kooperatif yönetimini tebrik ediyoruz. Hayırlı ve başarılı çalışmaların devamını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“KAMUDAN DESTEK ALMADANAİDAT TOPLAMADAN BU İŞİ İYİ YÜRÜTÜYORLAR”
AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyon Pancar Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu’nun ifade ettiği şekilde kooperatif için birliğin çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Veysel Eroğlu şunları kaydetti: “Afyon tarım açısından önemli bir şehirdir. Bende çocukken çok pancar ekiminde bulunmuştuk. O zamalar pancarı dirgenlerle çıkarırdık. Neticede bunların Şeker Fabrikasına kesilip, yüklenmesi, satışı, taşınması için çok uğraştık. Dolayısıyla Afyon’da pancar çok önemlidir. Afyon Doğuş Şeker Fabrikası da Türkiye’nin en önemli şeker fabrikalarından birisidir. Çok sayıda çiftçimiz var, Pancar Kooperatifimizin şu anda 36 bin üyesi vardır. Afyon’da bu sayıya ulaşan bir sivil toplum kuruluşu yok. Devletten destek almamasını duyduğumda şaşırdım. Çünkü biz AK Parti hükümeti olarak sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz. Bir kuruş destek almadan, üyelerinden aidat toplamadan demek ki bu işi iyi yürütüyor. Bu işin sırrını bizede söylerlerse memnun oluruz.”
“YAKINDA TIBBİ AROMATİK VE HAŞHAŞIN BORSASINI KURACAĞIZ”
Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Veysel Eroğlu şöyle konuştu: “Biz ayrıca yeni sektörler açılmasını sağladık. Mesela Teknolojik Sera diye bir sera yoktu. Allah’a şükür bunu biz getirdik. Tıbbi Aromatik Bitkiler konusu çok önemlidir. İnşallah yakında ATB Başkanımız Mehmet Mühsürler müjde verdi. Bunun borsasını kuracağız. Tıbbi aromatik bitkilerle haşhaşın borsası kuracağız. ATB Başkanı Mehmet Mühsürler ve Ali Rıza Gürakar’la konuştuk bunlar çok önemlidir. Üretimin artmasında bizim yaptığımız barajların, sulama tesisleri, göletler, dere ıslahları çok önemli hale geldi. Sadece merkez ilçeye 45 milyarlık yatırım yaptık. Afyon hakikaten sulamacılıkta, hayvancılıkta, ormancılıkta, tarımda, teknolojik seralarda v.s. çok büyük teşvikler almaktadır. 2014 yılında gıda arzı ve gıda güvenliğinin çok önemli bir sektör olacağını söylemiştim. Görüldüğü üzere dünya da şu anda herkes gıdaya önem veriyor. Gıda tahıl koridoru Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretiyle açılmasaydı en çok gıdayı tüketen Avrupa açlıkla karşı karşıya kalacaktı. Çiftçimiz üretiyor bizde teşvik veriyoruz.”
“İBRAHİM ADAY OLDUĞUNDA
BEN KARIŞMAM UĞRAMAM DEDİM”
Afyon Pancar Kooperatifi Başkanlığına İbrahim Eroğlu aday olduğunda karışmayacağını söylediğini aktaran Veysel Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “İbrahim aday olduğunda ben hiç karışmam, uğramam dedim. Bileğinin hakkıyla kazanırsan kazan. Hatta iki katından daha az alırsan terk et dedik. Ben bilmiyordum ama 4-5 kat fazlasıyla kazanmış. Çünkü biz kenarda sivil toplum kuruluşlarının seçimlerine prensip olarak asla karışmıyor, müdahale etmiyoruz. Kim bileğinin hakkıyla kazanırsa onu tebrik ediyoruz. Bundan sonraki hedef Afyonkarahisar’ı daha nasıl büyütürüz olacaktır. Bunun için 3 aylık, 6 aylık ve yıllık hedefler konulmasını bekliyoruz. Bu hedefleri hep birlikte birlik beraberlik içerisinde gerçekleştirilmesi halinde isabet olur diye düşünüyorum.” AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Pancar Kooperatifinde yeni hizmetlerin şehirde çok net şekilde görüldüğünü, kooperatifin daha farklı ve yönlü şekilde hizmetler verdiğini söyleyerek yönetim kurulu üyelerini kutladı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme