Afyon MYO'ya yeni bina için ilk teşebbüs

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Meslek Yüksek Okulu'nun Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nün karşısına taşınmasını istediklerini belirtti. Solak, bu binanın üniversite-sanayi işbirliğiyle inşa edilmesini arzu ettiklerini vurguladı Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde yaklaşık 5 bin öğrencisiyle ayrı bir yere sahip olan Afyon Meslek Yüksek Okulu'nun taşınması için ilk teşebbüs gerçekleştirildi. Afyon MYO binasının üniversite-sanayi [&hellip]

Afyon MYO’ya yeni bina için ilk teşebbüs

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Meslek Yüksek Okulu’nun Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün karşısına taşınmasını istediklerini belirtti. Solak, bu binanın üniversite-sanayi işbirliğiyle inşa edilmesini arzu ettiklerini vurguladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yaklaşık 5 bin öğrencisiyle ayrı bir yere sahip olan Afyon Meslek Yüksek Okulu’nun taşınması için ilk teşebbüs gerçekleştirildi. Afyon MYO binasının üniversite-sanayi işbirliğiyle inşa edilmesi doğrultusunda hareket eden Üniversite yönetimi ve il protokolü, İstanbul’da Ümran Boru’nun sahibi hemşehrimiz Orhan Yavuz ile görüştü. Görüşmenin ardından farklı işadamlarıyla da bir araya gelinmesi doğrultusunda karar alındı.
DİĞER İLLER YAPIYOR
Isparta, Muğla, Ağrı, Kayseri, Bolu illerinde devlet üniversitelerinin kullanacağı binaların işadamları tarafından yaptırıldığını vurgulayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’da da zengin ve hayırsever kişilerin bulunduğunu belirtti. Afyon Meslek Yüksek Okulu’nun taşınması ile ilgili başlatılan süreç hakkında bilgi veren Solak, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri vardı. Biz de yeni Meclis Başkanı ve yeni yönetimi ziyarete gittik. Bu dönemde Afyonkarahisar’a bir güzellik yapalım, Sayın Valimizin başkanlığında, Belediye Başkanlığı, Rektörlük ve ATSO ile birlikte Afyon Meslek Yüksek Okulu için bina yapalım dedik” ifadelerini kullandı.
ORHAN YAVUZ’LA GÖRÜŞÜLDÜ
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in konuya sıcak baktığını belirten Solak, “Yol haritası belirlemek için süre istediler. Hüsnü Serteser beni aradı. Hocam ilk teşebbüsü İstanbul’da yaptık. Ümran Boru’nun sahibi büyüğütmüz Orhan Yavuz ile düğmeye basacağız dedi. Sayın Valimiz, Rektör Yardımcımız, Yapı İşleri Daire Başkanımız, Hüsnü Bey de oradan katıldı, cumartesi günü saat 18’de Çırağan Otel restoranında buluştuk. İftara kadar genel bir değerlendirme yaptık, diğer illerden de örnekler verildi. Isparta’da Şevket Demirel, geçtiğimiz Perşembe günü bütün sorumluluğu üzerine alarak ailece 7 bina yapmak üzere üniversite ile protokol imzaladı. Orhan Yavuz’a bu haberin çıktığı gazeteyi de götürdüm. Kayseri’de 17 bina var 15’ini Kayseri eşrafı yaptırdı. Afyonkarahisar’da nadide, zengin, varlıklı, şehri seven insanlar var. İmece usulü ile de olabilir, isim vermek suretiyle de olabilir, binamızın yapılmasını isteriz, diyerek görüşümüzü belirttik” dedi.
“İLK BAĞIŞ YAPAN, BEN OLURUM”
İşadamı Orhan Yavuz’la yapılan toplantının olumlu bir havada geçtiğini kaydeden Rektör Solak, başka işadamları ile de görüşüleceğini aktardı. Solak, “Görüşmelerden kendisinin bir devlet üniversitesine doğrudan bir bina yapmaktan yana olmadığını, olursa bir şirket ya da vakıf aracılığıyla yapılabileceğini söyledi. Resmi teklifinizi verdin dedi. Biz İstanbul’a hazır gitmiştik. Bir bina animasyonu, kaç kattan oluşacağı, kaç metrekare olacağı gibi bilgilerle gittik. Bu çalışmalarımızı kendisine ilettik. ‘Bir bağış kampanyası olursa da ilk bağış yapan kişi ben olurum’ dedi. Gecenin 22.30’una kadar kendisiyle değerlendirmelerde bulunduk” diye konuştu.
BİR BİNA DA SİZ YAPIN
Afyon Meslek Yüksek Okulu’nun yeni binasını tek başına devlet desteğiyle yapmayacaklarını vurgulayan Solak, aynı anda birçok proje yürütüldüğünü hatırlattı. Solak, şöyle devam etti:
“Devlet bize yeterli desteği veriyor ama çok hızlı büyüyoruz. Şu anda Ali Çetinkaya Kampusu’nda poliklinik binasının temelini attık, açılışına yapacağız. Ay başına kadar Tıp dersliklerinin temelini atacağız. Ahmet Necdet Sezer Kampusu’nda 3 bin kişilik yemekhanenin temelini atacağız. Bugün yazıyı bekliyoruz Kamu İhale Kurumu’ndan. 67 laboratuardan oluşan mühendislik ve teknoloji laboratuarının temelini atacağız. Devletle beraber sivil toplum örgütüyle ‘Bir bina da siz yapın’ kampanyası başlatt��k.” (Kocatepe)

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Meslek Yüksek Okulu’na önem verdiklerinin altını çizdi. Solak, “Afyon MYO, üniversitemizin ilk göz ağrısı. Dünya Bankası’nın desteğiyle kurulmuş, 31 program var, popüler bir Meslek Yüksek Okulu. Bu okulumuza hak ettiği yeri verelim dedik” ifadelerini kullandı.

Her kampusun ayrı
bir havası olacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Solak, “tematik kampus” çalışması başlattıklarını, her kampusun ayrı bir havası olacağını söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, gelişmiş ülkelerde, benzer eğitimleri veren fakültelerin bir kampusta yer aldığını, Afyonkarahisar’da da aynı uygulamayı başlatacaklarını kaydetti. Ali Çetinkaya Kampusu’nda Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, poliklinikler, Araştırma Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi’nin bulunacağı belirten Solak, “Tematik kampus anlayışı hem öğrencilerimiz, hem de öğretim elemanlarımız için avantaj sağlayacak” dedi.
AHMET KARAHİSARİ’DE
YENİ OLUŞUM
Şuhut yolundaki Ahmet Karahisari Kampusu’nün de benzer şekilde tasarlanacağını anlatan Solak, İslami Bilimler Akademisi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünün bu kampusta yer alacağına dikkat çekti. Solak, Ahmet Necdet Sezer Kampusu’nun merkez kampus olacağını, karşısında ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Afyon Meslek Yüksek Okulu’nun bulunacağını belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme