• Haberler
  • Eğitim
  • Afyon MYO'da 'İŞKUR Kampüste' semineri gerçekleştirildi

Afyon MYO'da 'İŞKUR Kampüste' semineri gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Çalışma ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) iş birliğinde 'İŞKUR Kampüste' semineri düzenlendi   Afyon MYO konferans salonunda düzenlenen seminere Afyon MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Abdi Atılgan, İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, Afyonkarahisar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Didem Ülgen Dalar, Deniz Arık [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Çalışma ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) iş birliğinde “İŞKUR Kampüste” semineri düzenlendi

Afyon MYO konferans salonunda düzenlenen seminere; Afyon MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Abdi Atılgan, İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, Afyonkarahisar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Didem Ülgen Dalar, Deniz Arık ve Celal Akcan ile birlikte öğrenciler katıldı.
“İŞKUR Kampüste” seminerinin açış konuşmasını yapan Afyon MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Abdi Atılgan, Afyon MYO olarak öğrencileri özel, sosyal ve iş hayatlarında yararlı olacak bilgilerle öğrencileri meslekleri doğrultusunda donatmaya çalıştıklarını söyledi. Atılgan, “Mezun olduğunuzda çalışma hayatınızda bazı başlangıçlar, gerekirse bazı hazırlık süreçleri devlet politikası olarak geliştirilmiş İŞKUR üzerinden iş başı eğitimi yapma gibi birçok konuda deneyim sahibi olabilmeniz için bu konularla ilgili üniversitemizin İŞKUR ile imzaladığı protokol kapsamında bu eğitimleri düzenliyoruz” dedi.
“ÖZGEÇMİŞ İNCELEME SÜRESİ 10 İLE 30 SANİYE ARASINDA”
Açış konuşmasının ardından Afyonkarahisar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Deniz Arık, “Etkili Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri” konusunu anlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda özgeçmişi inceleme süresinin 10 ile 30 saniye arasında olduğunu ifade eden Arık, şunları belirtti:
“Özgeçmiş, kişisel ve profesyonel bir markadır. Aynı zamanda kişinin işveren ile yüz yüze tanışmadan önce kendisini işverene takdim etme imkanı sağlayan bir etkileşim ve uzaktan tokalaşma aracıdır. Ben bu işe adayım ve bu işi en iyi ben yaparım iddiasını özgeçmişimizle destekleriz. Kişinin yeteneklerini potansiyel işverenlere başarılı bir şekilde sunma aracıdır. Öncelikle biz aktif olarak iş imkanlarını araştırmamız gerekiyor. Kendi alanımızla ilgili bir pozisyonu hedefleyerek, pozisyonun özelinde de bir firmayı hedefleyerek başlamalıyız. Hedef pozisyona uygun bir şekilde özgeçmiş oluşturup firmaya göndermek gerekiyor. Özgeçmiş firmaya gittiğinde bizim ilk iletişim sürecimiz başlayacaktır.”
“ÖZGEÇMİŞ KISA SADE VE AÇIK OLMALIDIR”
Özgeçmişi oluştururken 7 aşamanın önemli olduğuna değinen Arık, özgeçmiş hazırlamada dikkat edilmesi gereken kriterler ve yapılmaması gereken hataları anlatarak şunları söyledi:
“Kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, kariyer hedefi, iş, staj deneyimi, beceri ve nitelikler, eğitim ve sertifikalar ile referanslardır. Başvuru yapmadan önce özgeçmişimizi güncelleyerek o ilana başvuru yapmalıyız. Bir kişi 3 yıl boyunca aynı özgeçmişle farklı farklı ilanlara başvuru yapamaz. İlanı görürüm, işverenin istediği nitelikler eğer kendimde varsa beceriler kısmında özgeçmişimize ekleyip sonrasında başvuru yaparım. İşe başvuruda özgeçmiş kısa, sade ve açık olmalıdır. Güncel olmalıdır. Yetenek ve başarılar ön planda olmalıdır. Başvurulacak pozisyona göre özgeçmiş düzeltilmelidir. Yazım kurallarına dikkat edilmeli. Tutarlı ve dürüst olunmalıdır. Okunması zor karakterler kullanmak ve tarih ile imza kullanmak gibi özgeçmişle ilgili yapılmaması gereken hatalar var.”
İş ve Meslek Danışmanı Didem Ülgen Dalar “Sanal İstihdam Fuarı Tanıtımı”, İş ve Meslek Danışmanı Celal Akcan ise “İŞKUR Staj Portalı” konuları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Seminer soru cevabın ardından katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme