Afyon MÜSİAD Şube oluyor – Kocatepe Gazetesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Temsilciliği Mayıs ayı olağan toplantısı Atlı Spor Kulübünde yapıldı. Dernek üyelerinden Milletvekili aday adayı olan İzzet Gelişken ve Abdullah Sancak toplantıya katılırken, diğer üye aday Suat Sayın'ın Emirdağ bölgesinde bulunduğu için toplantıya yetişemediği öğrenildi.SİVİL TOPLUMUN KATKISI ÖNEMLİMÜSİAD Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Karakol, Mart ayı ortasında kendisinden önce ki Dernek [&hellip]

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Temsilciliği Mayıs ayı olağan toplantısı Atlı Spor Kulübünde yapıldı. Dernek üyelerinden Milletvekili aday adayı olan İzzet Gelişken ve Abdullah Sancak toplantıya katılırken, diğer üye aday Suat Sayın’ın Emirdağ bölgesinde bulunduğu için toplantıya yetişemediği öğrenildi.
SİVİL TOPLUMUN KATKISI ÖNEMLİ
MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Karakol, Mart ayı ortasında kendisinden önce ki Dernek Başkanı Ahmet Neoldum ve önceki yönetimin görev süresinin dolması sonucu görevin şahsı ve ekibine tevdi edildiğini söyledi. “Bu bir bayrak yarışıdır” diyen Karakol, “Bu görevi kabullenmekte oldukça zorlandım. Fakat görev verildiğinde de kaçmak olmazdı. Arkadaşlarımla birlikte bu görevi kabul edip hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Bu görevi bıraktığımızda derneğimize Afyonkarahisar’da bir nebze olsun mesafe kazandırabilirsek ne mutlu bize. Sivil toplum kuruluşları gelişmiş ülkelerin en vazgeçilmez unsurlarındandır. Dünyanın tüm ileri ülkelerinde ekonomi, kültür, eğitim, çevre vesaire aklınıza gelebilecek her konuda sivil toplum kuruluşları teşekkül ediyor ve ülkelerin yönetimine, toplumun şekillenmesine yön veriyorlar. Ben bugüne kadar hayra hizmet amaçlı, eğitim amaçlı sivil toplum kuruluşların yönetimlerinde yer aldım, hizmet etme fırsatı buldum. Fırsat bulabildiğim ölçüde katkıda bulunmaya devam ediyorum” dedi.
MÜSİAD İŞ ADAMLARININ BULUŞMA NOKTASI
50 yıldır iş dünyasının içinde olduğunu MÜSİAD’ın kendisi için çok farklı bir yeri ve önemi olduğunu belirten Karakol, “MÜSİAD 1990 yılından beri, yurt içi ve yurt dışındaki yüzlerce şubesiyle dünyanın her yerinde, dürüst ticaret yapmak isteyen işadamlarını buluşturan büyük bir ticaret altyapısı oluşturmaktadır.  Her geçen gün işi ve iş adamlarını bir araya getiren buluşma noktası olma özelliğini pekiştirmektedir. MÜSİAD bir taraftan ulusal çapta TÜİT (Türkiye İstişare Toplantıları) yaparak, bu toplantılara en üst düzeyde siyasileri ve bürokratları sektör mensuplarıyla buluşturarak ekonomiye yön vermektedir. Geçtiğimiz haftalarda Antalya’da turizm sektörü, Denizli de madencilik sektörü, İzmir de sağlık sektörüyle ilgili çok önemli, çok verimli istişare toplantıları olmuştur. MÜSİAD diğer taraftan da uluslararası toplantılar düzenleyerek dış ticaretimizi artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde 9-10 Mayıs 2018 MÜSİAD Konya ev sahipliğinde yapılacak olan Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu uluslararası alanda yapılan bu çalışmalara güzel bir örnektir” diye konuştu.
DEĞERLERİMİZDEN TAVİZ VERMELEYİM
Ahmet Karakol, MÜSİAD’ın üyelerinin yurt içi ve yurt dışı ticaretini artırma yönünde, sektörel problemlerin tespit edilip çözüm odaklı girişimlerde bulunma yönünde ciddi çalışmalar yaptığını söyledi. Karakol, “Fakat MÜSİAD’ı ve biz üyeleri farklı kılan çok önemli hususlar var. Bizler açısından kâr ne kadar önemli ise dürüstlüğün daha da önemli olması gerekir. Madde ne kadar önemli ise mananın daha da önemli olması gerekir. Pratik ne kadar önemli ise estetiğin daha da önemli olması gerekir. Teknoloji ne kadar önemli ise merhametin daha da önemli olması gerekir. İnşallah hep beraber işlerimizi artıralım, ticaretimizi geliştirelim. Fakat değerlerimizden asla taviz vermeyelim” şeklinde konuştu.
YENİ DERNEK BİNASI HAZIRLANIYOR
Görevi devir aldıktan sonra ki faaliyetleri anlatan Karakol şöyle konuştu: “Öncelikle daha görünür bir noktada, daha geniş bir dernek merkezi için girişimlerde bulunduk ve Afdora adlı sitede 330 metrekare genişliğinde bir ofis kiraladık. Ofisle ilgili gerekli projeleri hazırlatarak tadilat işlemlerine başladık. Diğer taraftan mobilya ve mefruşat siparişlerini verdik. İnşallah Mayıs ortasına kadar tamamlanacak.  Yeni yönetim kurulu olmamız vesilesiyle başta Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere tüm il protokolünü ziyaret ettik. Yeni üye çalışmalarına hız verdik. Elhamdülillah üye sayımız hemen hemen yüzde yüz arttı. Temsilcilik statüsünden şube statüsüne geçmek için önümüzde herhangi bir engel kalmadı. 2018 yılı sonuna kadar hedefimiz yüz üyenin üzerine çıkmaktır. Şube açılış talebimizi MÜSİAD Genel Merkezine ilettik, açılış için onay aldık. İnşallah 25 Mayıs 2018 Cuma günü şube açılışımızı yeni dernek merkezimizde, çok geniş bir katılımla yapacağız. Aynı günün akşamında iftar programımız ve toplantımız olacak. Bu süreçte hepinizin katkısını istirham ediyoruz.”

Bakmadan Geçme