Afyon, mirasını yaşatan bir il

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Yaşlılar Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmalarda Afyonkarahisar’ın, mirasına sahip çıktığını söyledi 'Yaşlılar Haftası' nedeniyle Afyonkarahisar Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmakta olan sakinlerden Şevket Tosun, Orhan Aksar, Sebahat Özseçen ve Şerife Ören, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü [&hellip]

Afyon, mirasını yaşatan bir il

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Yaşlılar Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmalarda Afyonkarahisar’ın, mirasına sahip çıktığını söyledi

‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle Afyonkarahisar Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmakta olan sakinlerden Şevket Tosun, Orhan Aksar, Sebahat Özseçen ve Şerife Ören, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Muzaffer Erol’un öncülüğünde Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaretine gelen yaşlılar ile yakından ilgilenen ve onlara ‘Hoşgeldiniz’ diyen Vali Hakan Yusuf Güner, yaşlıların ziyaretlerinden dolayı onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Kendisini ziyarete gelenlerin nezdinde tüm yaşlıların ‘Yaşlılar Haftası’nı kutlayan Vali Hakan Yusuf Güner, yaşlılarla bir süre sohbet etti.
Vali Güner; “Yaşlılara sahip çıkmak bizim gelenek olarak da, görenek olarak da terbiyemiz olarak ta en önemli vazifelerimizdendir. Bu anlamda devletin sosyal devlet konseptiyle bu alanlara girmiş olması, hükümetimizin imkanlarıyla bunların gerçekleşmiş olması çok ciddi bir farkındalıktır. Sizin halen kullandığınız binayı şu anki Sayın Cumhurbaşkanımız da daha henüz siyasete girme arifesindeyken gelip ziyaret etmiştir. Bu binada yaşamınızı sürdürürken sizin hizmetlerden memnun olmanız, bize büyük bir mutluluk veriyor. Bu anlamda ilimizde kadın sığınma evi açılması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Şu anda binasının tefrişatını yapıyoruz. Biz hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Sadece yaşlılara değil engellilere, gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.
“YAŞLILARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”
Afyonkarahisar’da kent kültürü olduğuna dikkat çeken Vali Güner, “İnşallah Afyon’da çocuğuyla, engellisiyle, yaşlısıyla sahip çıkılan ve fiziki olarakta iyi şartlarda muhafaza edilen genel bir konsepti oluşturmuş olacağız. Yine bu konuyla ilgili ilave olarak sosyal anlamda, gençlerin eğitilmesi anlamında daha başka çalışmalarımızda olacak. TÜİK yaptığı bir araştırmaya göre yaşlıların en huzurlu olduğu illerin başında Afyon’u göstermiştir. Tabi bunda Afyon’da mahalle kültürünün olması, ilin çok fazla dışarıdan göç almaması herkesin aile bağını, komşuluk ilişkilerini devam ettirmesi çok önemli etken. Demek ki Afyon hala kültürünü, geçmişten aldığı mirası yaşatan bir il. Bu yönüyle de Afyonluları, yaşlılarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yaşlılar Haftası etkinlikleri Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gün boyunca devam etti. İlk olarak Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan yaşlıların yanlarına giderek onların hatırlarını soran, onlarla sohbet eden ve onlarla hemhal olan Vali Hakan Yusuf Güner, daha sonra AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin düzenlediği programa katıldı.
YAŞLILARA SAHİP ÇIKMAK
HERKESE NASİP OLMAZ
Vali Hakan Yusuf Güner’e Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve diğer protokol üyeleri eşlik ettiler. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmaları sırasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Hakan Yusuf Güner; “Ben yaşlısına sahip çıkmanın, yaşlısıyla hemhal olmanın herkese nasip olmayacağını ve kısmet olmayacağının düşünenlerdenim. Bu yönüyle burada gerek devletlerimiz imkanlarıyla ve gerekse evlerinde kendi imkanlarıyla yaşlılarımıza bakanların amel defterlerinin hep hayırla ve güzelliklerle dolacağına inanlardanım. Çünkü bir zamanlar bugünkü gördüğümüz gençleri, yaşlı olarak atfettiğimiz annelerimiz ve babalarımız var etti. Toplumun temeli yaşlılarımıza saygımızdır. Bu nedenle Valilik ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak hem yaşlılarımıza, hem gençlerimize ve kadınlarımıza, hem de çocuklarımıza yönelik Türkiye çapında olduğu gibi ilimizde de güzel hizmetlerde bulunuyoruz. İlimizde kadın sığınma evimiz yakında faaliyete girecek, çocuk evlerimiz var. Rehabilitasyon merkezlerimiz ve yaşlı bakım merkezimiz ile engellilerimize en iyi şekilde hizmet veren yapılarımız var. Bu yönüyle ben bu güzel birlikteliğin ve hizmetin daha güzel hale gelmesi için takip ve çalışmalarda bulunacağım” ifadelerini kullandı.
KAHKAHA
DOLU RÖPORTAJ
Programda AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu, yazı, şiir, müzik ve tiyatro gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı. Ayrıca Huzur Evi sakinleriyle yapılan röportaj izleyenleri kahkahaya boğdu. Yine huzur evi sakinlerinden bir kişi tarafından da Kur-an’ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi.
Programın sonunda Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Muzaffer Erol’a Doğa Koleji öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi.Gün içerisindeki 18-24 Mart tarihleri arasındaki yapılacak olan etkinlikler kapsamında Huzur Evi sakinleri ile birlikte Vali Hakan Yusuf Güner ve protokol üyeleri tarafından Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine ağaç dikimi ile sona erdi. Güner, huzur evi sakinlerinden Orhan Aksar ile birlikte diktiği çam fidanıyla ‘Afyonkarahisar’da bir dikili ağacımız bulundu’ diyerek oradakilere latifede bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

DİLENCİLİK
ALIŞKANLIK HÂLİNE
GETİRİLİYOR
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, dilencilik hususuna da dikkat çekti. Güner, “Bazen sokaklarda dilencilik yapan kişilere rastlıyoruz. Bunların topluma hiç iyi örnek olmadığını düşünüyorum. Bunların bir an evvel tespit edilip, emniyet kanalı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle buluşturulmalarının gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu işi yapanlar sadece ihtiyaç sahibi olduğundan değil alışkanlık haline getirenlerde oluyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme