• Haberler
  • Genel
  • Afyon Meslek'te coşkulu kutlama – Kocatepe Gazetesi

Afyon Meslek'te coşkulu kutlama – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin en köklü ve en fazla öğrenci kapasitesine sahip birimi Afyon meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu yaşandı. İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin üzerlerinde 'Soma' yazılı baretleriyle geldiği mezuniyette, yaklaşık 1100 öğrenci temsili diplomalarını aldı Bölüm ve öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük meslek yüksek okullarından biri olan Afyon Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO), mezuniyet töreni yapıldı. [&hellip]

Afyon Meslek’te coşkulu kutlama

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin en köklü ve en fazla öğrenci kapasitesine sahip birimi Afyon meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı. İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin üzerlerinde ‘Soma’ yazılı baretleriyle geldiği mezuniyette, yaklaşık 1100 öğrenci temsili diplomalarını aldı

Bölüm ve öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük meslek yüksek okullarından biri olan Afyon Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO), mezuniyet töreni yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin en eski eğitim birimi olan Afyon MYO son sınıflarını mezun etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadı. Binlerce mezunun arasına yaklaşık 1100 mezunun daha katıldığı tören, Ali Çetinkaya Yerleşkesi’ndeki Mehmet Sami Hancıoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin hem ayrılık hüznünü hem de mezuniyet sevincinin bir arada yaşandığı törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Afyon MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yaramış ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezunların aileleri katıldı.
MEZUNLARIN GURUR DOLU KORTEJİ
Sağanak yağmur beklentisine rağmen binlerce velinin her iki tribünü tıklım tıklım doldurduğu mezuniyet töreni görkemli kortej yürüyüşü ile başladı. Türk Bayrağı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Bayrağı’nın ardından sahaya giren öğrenciler, hocaları öğretim üyeleriyle birlikte gururla yürüdüler. Kendilerini izleyen ailelerine el sallayan öğrenciler ellerindeki bayrakları coşkuyla salladı. Mezuniyet için özenle hazırlanan son sınıfların heyecanlarının gözlerinden okunduğu kortej yürüyüşü, tüm bölümlerin sahanın içindeki yerini almasıyla tamamlandı.
HOCALARA
ÖZEL TEŞEKKÜR
Sahayı dolduran binlerce AKÜ’lü mezun, öğretim üyesi ve öğrenci velisinin hep bir ağızdan söylediği İstiklal Marşı’nın ardından, Afyon Meslek Yüksek Okulu birincisi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü’nden Raziye Şimşek öğrenciler adına kürsüye çıktı. Yetişmelerinde emeği geçen tüm hocalarına teşekkür eden Afyon MYO Birincisi Şimşek, okulda geçen iki yılın kendilerine ve hayata bakışlarına büyük katkılar sağladığını söyledi. Hocalarının kendilerini araştırmaya sevk ederek içlerindeki cevheri görmelerini sağladıklarını ifade eden Şimşek, “Bizi biz yapan elbette sizlersiniz. Siz değerli öğretim elemanlarından yalnızca akademik disiplini, sorgulamayı ve eleştirel düşünceyi öğrenmedik; biz hoşgörüyü, özgürlüğü, demokrasiyi ve ezber bozma pratiğini de sizlerden öğrendik. Mezunlar adına, bir kez daha teşekkür ederim.” dedi.
BİRİNCİDEN ULUSAL MEDYAYA
DERS GBİ SOMA MESAJI
Kendilerini yetiştirmek için büyük çaba harcayan ailelerine de teşekkür eden Okul Birinci Raziye Şimşek, öğrenci arkadaşlarına da iyi dileklerde bulundu. “Okul sürecinde uykusuz gecelerden, teslim tarihi yaklaşan projelerden, ödevlerden ve ağır sınavlardan geçerek mezuniyete geldiklerini hatırlattı. Yaşadıkları farklı zorluklara rağmen aynı amaç uğruna çalıştıklarını ifade eden Şimşek, “Bugün bu amaca ulaşmanın mutluluğunu haklı olarak paylaşıyoruz. Birçoğumuzun kafasında gelecek konusunda ciddi soru işaretleri olabilir, ileride iş hayatında çeşitli zorluklarla karşılaşabiliriz ama ne iş yaparsak yapalım önemli olan yaptığımız bu işlerde en iyisini yapmaya çalışmak olmalıdır. Öncelikle kendinize güvenin. Umuyorum ki, hangi yolu seçerseniz seçin mutluluk sizinle olur” diyen Şimşek sözlerini şöyle tamamladı, “Geçmiş günlerde meydana gelen faciada hayatını kaybeden değerli maden isçilerimizi bu kez daha saygıyla anıyor. Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum. Bölümüm adına inanıyorum ki biz geleceğin basın ve medya çalışanları olarak bu faciaların yaşanmaması için toplumsal bilinci uyandırmak adına üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz”
AFYON MYO KALKINMAYA
GEREKLİ KATKIYI SAĞLIYOR
Afyon Meslek Yüksekokulu’nun kurulduğu tarihten itibaren bölgenin ve ülkenin kalkınmasında gerekli katkıyı sağlayan, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, yeniliklere önem veren dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, ülkenin ideal bir meslek yüksekokulu olabilmek için var gücüyle çalıştığını söyleyen Afyon Meslek yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yaramış ise, mezuniyet töreninin en mutlu kişilerinin aileler olduğunu kaydetti. Ailelerin çocuklarına sağladığı maddi ve manevi desteğin, emeklerin ve özverilerinin karşılığını aldığı özel bir günün yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Yaramış, “Çocuklarınızın dürüst, çalışkan, saygılı, toplum değerlerini gözeten ve mutlu bireyler olmaları için mücadele ettiniz. Kendi ellerinizle bize teslim ettiğiniz evlatlarınızı bu sıcak yuvadan ayrılırken yine onların yanındasınız ve heyecanlarım, mutluluklarını onlarla paylaşıyorsunuz. Sizleri bu özverili desteklerinizden dolayı yürekten kutluyorum.” diye konuştu.
HANGİ MESLEĞİ YAPARSANIZ YAPIN,
MUTLAKA EN İYİSİNİ YAPIN
Öğrencilerin yaşama hazırlanmasında özveriyle çalışan, öğrencilerimizin bilgiye erişimi önündeki engelleri yılmadan, usanmadan aşarak onların daha donanımlı olmaları yolunda her türlü çabayı gösteren öğretim üyelerine de teşekkür eden Prof. Dr. Ahmet Yaramış, öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Mezuniyet, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu olduğunu belirten Prof. Dr. Yaramış, “Kazanımlarınızı kullanarak üretken olacağınız yeni bir yaşamın başlangıcındasınız. Yoğun uğraşlarınızın ve disiplinli çalışmalarınızın ödülünü aldığınız bir gündesiniz. Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde ve daha müreffeh bir sürece taşınmasında belirleyici bir rol oynayacaksınız. Hangi işi ya da mesleği yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yapınız, gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma değer katmasına özen gösteriniz. Yapacağınız işi önemseyiniz. Özelliklerinizin ve yeteneklerinizin farkında ve ne yapmak istediğinizden emin olunuz. Aldığınız eğitim, bu konuda en önemli rehberiniz olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Yaramış öğrencilerden mezuniyet sonrası yaşamlarında Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Meslek Yüksekokulu’na olan aidiyet hissinizi kaybetmemelerini de istedi.
DERECEYE GİRENLER
ÖDÜLLERİNİ ALDI
Konuşmalar sonrası Afyon Meslek Yüksek Okulu’nda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül olarak Afyon MYO’nun mermer atölyesinde hazırlanan özel saat ve mermer hediyelerin verildiği törende okul birincisi Raziye Şimşek’e ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren verdi. Okul birincisi Şimşek daha sonra, Afyon MYO yaş kütüğüne adının yazılı olduğu levhayı çaktı. Bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilerin tek tek sahneye çağrılıp, temsiyi diploma ve başarı belgelerinin verildiği tören, tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin dağıtılmasıyla devam etti.
DİPLOMASINI EŞİNİN ELİNDEN ALDI
Mezuniyette yaşanan ilginç anlardan biri ise Gıda Teknoloji Bölümü mezunlarından Sema Nur Yıldırım’ın temsili diplomasını eşi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Ünal Yıldırım’ın elinden alması oldu. Törende Afyon MYO’dan mezun olan yabancı öğrenciler mezuniyet belgelerini ise Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren’den aldı.
KEPLER COŞKUYLA ATILDI
Öğrencilerin sahne önünde toplanarak Afyon Meslek Yüksek Okulu andını içtiği törende yeni mezunlar hem mesleklerine sadakat hem de mesleklerini en iyi şekilde yapmanın sözünü verdi. Törende coşkunun en üst düzeye ulaştığı an ise geleneksel kep atma oldu. Sahne önünde toplanan mezunlar hep birlikte keplerini salladıktan sonra 10’dan geriye doğru atarak keplerini havaya fırlattı. İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin üzerinde ‘Soma’ yazılı baretleriyle katıldığı törende, öğrenciler kep atma sırasında da baretlerini çıkarmadı. Mezuniyet sonrası aileleri, öğretim üyeleri ve arkadaşlarıyla da bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, zaman zaman selfie (özçekim) modasına uyarak kendi fotoğraflarını da çekti. >> Onur
BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme