Afyon Mermeri’ne Havaalanı yolu açıldı

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, “Yapılmakta olan 3’üncü havalimanında neden Türk doğaltaşı, Türk mermeri olmasın?Biz 3’üncü Havalimanının ilk etapta 500 ila 700 bin metrekarelik alanında Afyon Mermeri kullanılmasını istiyoruz” demişti.Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı  Ali Kahyaoğlu, Ege [&hellip]

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, “Yapılmakta olan 3’üncü havalimanında neden Türk doğaltaşı, Türk mermeri olmasın?Biz 3’üncü Havalimanının ilk etapta 500 ila 700 bin metrekarelik alanında Afyon Mermeri kullanılmasını istiyoruz” demişti.
Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı  Ali Kahyaoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya ve milletvekillerini bilgilendirdiklerini kaydeden Şehitoğlu, girişimlerinin sonuç verdiğini açıkladı.
AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, yaşanan gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi:
“Mermer sunumları 6 Mayıs 2016 cuma günü saat 14’te Dış Ticaret Kompleksi-Sanayi Caddesi No:3 Çobançeşme/Yenibosna-İstanbul adresinde yapılacak.Ürünlerini göstermek isteyen firmaların aynı tarihte saat 11’e kadar 2*40*80 cm cilalı ve dört tarafı pahlı ürünlerini firma etiketleri ile birlikte belirtilen adrese getirmeleri gerekmektedir.”
GAYRET SONUÇSUZ KALMIYOR
Gayret gösterildiğinde hedeflere ulaşılabileceğine dikkat çeken Hüseyin Şehitoğlu, “Görüldüğü gibi sektör için birlikte hareket edildiğinde ulaşılamayacak hedefler yok.Tüm dünyanın gözü böyle bir projenin üzerindeyken, biz yerli sanayinin dikkatini çekmemek olmazdı. Bir adım atıldı,bir öneri ciddiyetle ele alındı ve ilgililerle görüşüldü, bu öneri somutlaştı. Sektörümüzün değerli temsilcileri bu sunumu,kendi firmalarına ait numune örneklerini belirtilen tarihte belirtilen adreste hazır etmelidir. Bu projede Afyon firmaları ve mermeri kullanılmalıdır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme