Afyon, mermerde bir marka – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın mermer alanında marka hâline geldiğini söyledi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoglu, İscehisar İlçesi'ni ziyaret etti. Kaymakamlık ziyareti sırasında Kaymakam Ahmet Selim Yavuz'dan ilçenin, emniyet, asayiş, istihdam, yatırım ve seçim hazırlıkları konusunda bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu 'İscehisar, Afyonkarahisar'ın medarı iftiharıdır. Mermerciliğin başkenti Afyonkarahisar olmasının nedeni İscehisar'dır. Dünyaya mermerciliği öğreten İscehisar mermerciliğinin yanında [&hellip]

Afyon, mermerde bir marka

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın mermer alanında marka hâline geldiğini söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoglu, İscehisar İlçesi’ni ziyaret etti. Kaymakamlık ziyareti sırasında Kaymakam Ahmet Selim Yavuz’dan ilçenin, emniyet, asayiş, istihdam, yatırım ve seçim hazırlıkları konusunda bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu; “İscehisar, Afyonkarahisar’ın medarı iftiharıdır. Mermerciliğin başkenti Afyonkarahisar olmasının nedeni İscehisar’dır. Dünyaya mermerciliği öğreten İscehisar mermerciliğinin yanında son zamanlar da girişimci işadamlarımız sayesinde termal suyu ve maden sularıyla da gözde ilçelerimiz arasında yerini alacaktır. Malum Afyonkarahisar’da 400’ün üzerinde mermer fabrikamız bulunmaktadır. Bunların yarısından fazlası İscehisar’dadır. Yıllar öncesine dayanan mermer işletmeciliğinin kalıntıları olan antik kentlere bakıldığında Afyonkarahisar’a ait olduğu ortaya çıkmaktadır. Mermerciliği ve mermerlerini dünyaya tanıtan İscehisar’lı ve Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizi yurt dışında, Çin gibi yerlerde görmek mümkün” dedi.
Kaymakam Ahmet Selim Yavuz’u ziyaretlerinin ardından Demmak Demireller Makina Sanayi’ni ziyaret eden ve fabrika içerisinde incelemelerde bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, Demmak Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel ve diğer yetkililerden bilgi aldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme