Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Merkez’de 4 bin esnaf destekten yararlandı

Afyon Merkez’de 4 bin esnaf destekten yararlandı

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, pandemi sürecindeki zor günleri devletin verdiği destekle esnaf ve sanatkârın rahat geçirdiğini belirtti. Birliktir, il merkezinde yaklaşık 4 bin esnaf ve sanatkârın il merkezinde Esnaf Destek Paketinden faydalandığını açıkladı.
Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı ve Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKK) Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Kocatepe Gazetesine pandemi sürecinde esnaf ve sanatkâra yönelik kredi desteği hakkında bilgi verdi.
ESNAF ve SANATKAR ZOR GÜNLERİ RAHAT GEÇİRDİ
ESKK Başkanı M. Emin Birliktir, esnaf ve sanatkâra gösterilen ilgi ve hassasiyet nedeniyle Kocatepe Gazetesine teşekkür etti. Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi Türkiye ve Afyonkarahisar’da da sıkıntılar çekildiğini ifade eden Birliktir, “Pandemi sürecinde en fazla sıkıntıyı dar sermaye ile çalışan esnaf ve sanatkarımız çekmiştir. Dolayısıyla hükümetimiz esnaf ve sanatkârın sıkıntısını gidermek için bilindiği üzere destek paketleri açıkladı. Bundan dolayı Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkâra çok büyük plasmanlar ayırdılar. Yine bilindiği üzere esnaf ve sanatkârımızın sicili geçmişte ve yakın dönemlerde bozulmuştu. Hiçbir sicile bakılmadan hatta ipotek ve kefil alınmaksızın her esnafa destek kredisi verildi. Biz bu kredilerle Afyonkarahisar ESKK olarak 700’ü aşkın esnafımızı destekledik. Bu arada aynı şekilde Halk Bankası da 25 bin TL’lik destek kredisinin yanı sıra 25 bin TL limitli ticari kredi kartı desteği verdi. Dolayısıyla bu zor günleri sıkıntılı günleri devletimizin verdiği bu destekle esnafımız ve sanatkârımız rahat bir şekilde geçirdi. Toplamda yaklaşık 1500 esnafımız hem Esnaf Destek Paketinden hem de işletme kredisinden faydalanmıştır. Bir o kadar da bankamızın dağıttığını biliyoruz. İl merkezinde yaklaşık 4 bin civarında esnaf ve sanatkârımız Esnaf Destek Paketinden faydalanmış oldu. Bunlar 6 ay ödemesiz, 6’şar ay taksitlerle üç yılda ödenecektir.” dedi.
KOOPERATİF YAKLAŞIK 116 MİLYON TL PLASMAN DAĞITTI
Esnaf ve sanatkârın tüm kredi borçları ödemesinin tamamının 3 ay süre ile faizsiz ötelendiğini vurgulayan Birliktir şöyle konuştu: “Bu borç ötelemesi esnafımızı son derece rahatlattı. Bilindiği üzere Afyonkarahisar birinci sınıf kooperatiflerdendir. İşletme kredileri de plasman yönünden durdurulmadı. Yılbaşından bugüne kadar ne kadar istediysek o kadar plasman geldi. Şu anda yaklaşık 116 milyon TL civarında ayrıca esnaf ve sanatkârımıza para dağıttık. Bugünler de geçmek üzeredir. İcra Daireleri çalışmasa da kimseyi bu dönemde icraya vermedik. Esnaf son derece rahat bir şekilde bu pandemiyi atlattı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkili olan herkese sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Esnaf ve sanatkârımızın işleri de rast gelsin inşallah.” >> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi.

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.