• Haberler
  • Gündem
  • Afyon menşeli Yerli Yeşil Yeni projesi Türkiye'ye örnek olacak

Afyon menşeli Yerli Yeşil Yeni projesi Türkiye'ye örnek olacak

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde dün öğleden sonra ülkenin yerli üretim ve kapasitesine ilişkin farkındalık oluşturmak, mesleki e teknik eğitime farkındalığın arttırılması için oluşmuş Yerli Yeşil Yeni Projesi ve okulun Hobi Atölyesinin açılış töreni gerçekleştirildi.'7 MESLEKLİSESİNE KATKI'Törenin ilk konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. Yalçın bu projeyle mesleki eğitime karşı farkındalık oluşturmak [&hellip]

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dün öğleden sonra ülkenin yerli üretim ve kapasitesine ilişkin farkındalık oluşturmak, mesleki e teknik eğitime farkındalığın arttırılması için oluşmuş Yerli Yeşil Yeni Projesi ve okulun Hobi Atölyesinin açılış töreni gerçekleştirildi.
“7 MESLEK
LİSESİNE KATKI”
Törenin ilk konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. Yalçın bu projeyle mesleki eğitime karşı farkındalık oluşturmak yerli, yeni, çevreci ve milli tasarımlarla ekonomiye destek olma amaçlandığını söyledi. AKÜ Öğretim Üyesi Doçent Dr. Murat Tiryakioğlu’nun katkısıyla gerçekleştirilen Yerli Yeşil Yeni Projesi ile gençlerin boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirip, bilgi ve becerilerinin arttırılmasının ön görüldüğünü belirten Yalçın, “Tamamen yerli imkânlarla oluşturulan Hobi Atölyesi ve Yerli Yeşil Yeni Kütüphanesini hizmete açıyoruz. Okulumuzla ilgili geçen yıl ki öğrenim döneminde 120 öğrenci işe yerleştirilmiştir. 2018-2019 öğretim yılı itibariyle de öğrencilerin sportif ihtiyaçlarının karşılanması için farklı Belediye ve hayırseverlerin katkılarıyla spor alanları açılmıştır. İşbaşı eğitimlerimiz devam ediyor. Meslek liselerinin ruhuna uygun, sektörle işbirliği içerisinde insan yetiştirme çabası devam ediyor. İnşallah farkındalık oluşturarak memleket meselesini ciddi şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Açılacak bu kütüphanemiz 7 meslek lisesine katkı sağlayacaktır. Sayın Valimizin katkıları sağlanmıştır. İnşallah faydalı olacağını ümit ettiğimiz bu projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“PROJEYİ İKİ BAKANLIK TAKİP EDİYOR”
Yerli Yeşil Yeni Projesinin Program Kurucusu ve Koordinatörü AKÜ Öğretim Üyesi Doçent Dr. Murat Tiryakioğlu, 4 ay önce tanıtımını yaparak açılışını gerçekleştirdikleri projenin faaliyetlerinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Yerli Yeşil Yeni Projesinin gönüllü üniversite öğrencilerinin katkılarıyla ortaya konulduğunu söyleyen Tiryakioğlu, “Bu projeye çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Projemiz Bilim Sanayi ve Milli Eğitim Bakanlıkları düzeyinde takip ediliyor. İtiraf etmek gerekiyor ki üniversite yerine Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve Okul Müdürü Osman Tezgiden hocamızla daha fazla mesai yapıyoruz. Gayet güzel sonuçlar almaya başladık. Bu nedenle başta Osman Tezgiden olmak üzere ev sahiplikleri nedeniyle tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Kütüphaneler Sayın Valimizin himayesinde destek verilerek 7 okulumuz yararlanacak. İlk etapta ilkokulda kurulduktan sonra meslek liseleriyle beraber Afyon genelinde ve civar illerde de bu kütüphaneleri kurmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“ESKİDEN ARA ELAMAN
ŞİMDİ ARANAN ELAMAN”
Yerli Yeşil Yeni Kütüphanesine kitap hediye eden Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz açılış törenin son konuşmasını yaptı. Eğitimin olmazsa olmaz olduğu kadar mesleki eğitiminde eğitimin olmazsa olmazı olduğuna değinen Tutulmaz, “Meslek eğitimi demek öğretmek demektir. Öğretim olmadan geleceğe yönelik hedefler oluşturabilmek mümkün değildir. Üretmekten başka bir yol yok. Ama ne ile üretmek? Üretimi insan gücü ile yapacağız. Üretimin teknoloji boyutunu kaçırmamız lazımdır. Ama bunlara yön verecek teknisyenler, teknikerler önemlidir. Eskiden ara eleman denilen elemanlar şu anda aranan elamanlardır.” şeklinde konuştu.
“İHTİYAÇ İŞİNİ İYİ
YAPAN İNSANLAR”
Çok sayıda mühendisin olduğunu ancak fabrikaları ve atölyeleri işletecek ara elemanlara ihtiyacın arttığını belirten Tutulmaz şöyle konuştu:
“Bizim işini iyi yapan insanlara ihtiyacımız var. İşini iyi yapanlar ister kamu da, ister özel sektörde isterse kendi i��inde olsun ekonomik açıdan da sıkıntı çekmiyorlar. Her halükarda nitelikli üreten insana ihtiyacımız var. İşte Yerli Yeşil Yeni Projesi bu mantıktan ortaya çıkmış bir projedir. Üniversitemizle Milli Eğitim arasında bu proje ile çok güzel bir sinerji yakalandı. Toplumun ihtiyaçları yan yana getirildi. Bu gerçekten örnek bir uygulamadır. Afyon’dan çıkan bu proje Türkiye’ye örnek olması yönüyle iki bakanlığın dikkatini çekmiştir. Bu uygulamanın Türkiye’nin değişik bölgelerine ülkenin genel bir politikası olabilir mi çalışmaları devam etmektedir. Valilik olarak imkanlarımız ölçüsünde projenin başından sonunu kadar yanında olduk. Projenin hayata geçmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Afyonkarahisar olarak sanayileşmenin ve üretimin hızla ilerlediği bir şehirde aranan elemana çok ihtiyacımız var. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
İNCELEME GEZİSİ YAPILDI
Konuşmaların ardından projenin açılışı yapıldı. Ardından Hobi Atölyesi için kurdele kesimi yapıldı. Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri atölyede inceleme gezisi yaparak, öğrencilerle sohbet etti. Afyonkarahisar Valiliği’nin desteği ile Yerli Yeşil Yeni Platformu tarafından tasarlanan ve Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen farkındalık kitaplıkları üçü il merkezinde, dördü ilçelerde olmak üzere toplam 7 meslek lisesine kuruldu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme