Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Lokumu Neden Meşhur?

Lokum denice akla gelen ilk şehir olan Afyon lokumu neden bu kadar meşhur? Gelin birlikte öğrenelim.

Lokum denice akla gelen

UNESCO tarafından Türkiye’nin 3’ncü Gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olması nedeniyle çok zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.  Zengin yemek kültürü ile anılan Afyonkarahisar, kendine has özgün bir çeşitlilik sunar. Hamur işleri, haşhaşlı ve kaymaklı yiyecekler ön plana çıkan Afyonkarahisar’ın en önemli lezzetlerinden bir tanesi de Afyon Lokumudur.  Afyon Lokumunun tarihi 1900’lü yıllara kadar dayanmaktadır.

 

Afyon Lokumu Neden Meşhur?

Afyonkarahisar’da yetiştirilen manda ve inek sütünden elde edilen Afyon kaymağı ile geleneksel olarak üretilen lokum, kültürel bir gelenek ile yaşatılmaktadır. Afyonun coğrafi konumu nedeniyle de geniş kitlelere ulaşmış Afyon lokumu lezzeti ile bir kez tadanların vazgeçemeyeceği lezzetler arasında yerini alıyor.

Afyon Lokumu Neden Meşhur

 

 

 

 

 

 

Sade, sultan, sucuk tipi ve çeşnili olmak üzere 4 farklı şekilde üretilen Afyon Lokumunda; beyaz şeker, doğal mısır nişastası, limon tuzu ve Afyon kaymağı kullanılır. Dinlendirme, açma, soğutma, süpürme, kesme gibi aşmalardan geçerek üretilen Afyon lokumunun, tüm proses aşamaları soğuk ve sert bir zemin olan mermer üzerinde geleneksel olarak yapılır. Lezzetinin sırrı da buradan gelir.

 

Yüzyıllardır devam eden gelenekler ile üretimi yapılan Afyon Lokumu, farklı çeşitleri ile birçok damağa hitap etmektedir.

 

İşte Afyon Lokum Çeşitleri;

Geleneksel Manda Kaymaklı Lokum

 

Sultan Lokumu,

 

Afyon Lokumu,

 

Kuş Lokumu,

 

Çifte Kavrulmuş,

 

Meyve Aromalı,

 

Çikolata Kaplı,

 

Gül Lokumu

 

Gibi birçok çeşitte üretilmektedir. Yolunuz Afyonkarahisar’a düştüğünde bir kez de olsa bu lezzeti tatmadan hatta sevdiklerinize ve kendinize almadan ayrılmayın deriz….