• Haberler
  • Eğitim
  • Afyon Lisesi'nde yabancı öğrenciler 'Doğa Dostu Robotlar' eğitimi aldı

Afyon Lisesi'nde yabancı öğrenciler 'Doğa Dostu Robotlar' eğitimi aldı

Afyon Lisesi'nde Erasmus programı kapsamında toplam 31 yabancı uyruklu öğrenci Doğa Dostu Robotlar eğitimi aldı İngilizce Öğretmeni Meral Hitit koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA229 'The Code Of Future: Eco-Friendly Robots', Geleceğin Şifresi: Doğa Dostu Robotlar projesi kapsamında Portekiz, İspanya, Polonya, Estonya ve K. Makedonya'dan gelen 20 öğrenci ve 11 öğretmeni 17 -21 Ekim 2022 tarihleri arasında [&hellip]

Afyon Lisesi’nde Erasmus programı kapsamında toplam 31 yabancı uyruklu öğrenci Doğa Dostu Robotlar eğitimi aldı

Haber

Haber

Haber

İngilizce Öğretmeni Meral Hitit koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA229 ‘The Code Of Future: Eco-Friendly Robots’, Geleceğin Şifresi: Doğa Dostu Robotlar projesi kapsamında Portekiz, İspanya, Polonya, Estonya ve K. Makedonya’dan gelen 20 öğrenci ve 11 öğretmeni 17 -21 Ekim 2022 tarihleri arasında bir hafta boyunca Afyon Lisesi’nde misafir edildi.
ÖĞRENCİLERİN SUNUMLARI BEĞENİLDİ
Altı ortaklı Avrupa Birliği Erasmus projesiyle; 21. Yüzyılda dijital yeterliliği arttırmak için eğitsel robotların, önemli bir araç olarak kullanılarak eğitim ortamı içinde ve dışında temizliği ve çevrenin korunmasını artırılması amaçlanıyor. Proje çalışmaları olarak doğa dostu robotlar tasarlayabilmek için etkinlikler yapılıyor. Bu çerçevede BT Öğretmeni Ayşegül Düşmez öğrencilere mBotlar ile robotik kodlama aktiviteleri hazırladı. Öğrenciler bu aktivitelerde eğlenerek farklı sistemleri öğrenme imkânı buldular. Türkiye’nin çalışma konusu olan “Yeşil Evler” teması GSF İç Mimarlık bölümü yüksek lisans öğrencileri Şükran Çınar, Esin Çelikbaş ve Safiye Çelıktepe’nin sunum ve tez çalışmaları ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi kampüsünde çalışıldı. Yeşil Evler ve Sürdürülebilirlik konusunda yapılan çalışmalar kampüs alanında gezildi. Ayrıca bu konunun da içerisinde öğrencilerin sunduğu Akıllı Projesi beğeni topladı.
ETKİNLİKLER ALIN AKIYLA TAMAMLANDI
Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu projenin koordinatörü Afyon Lisesidir. Projenin 2020 yılı Ağustos ayında kabul edilmesi ile yaşadığımız mutluluk şu ana kadar 4 ülkede yaptığımız faaliyetlerle doruğa ulaştı. Proje kapsamında Estonya, Portekiz ve Makedonya’da ki programlara 12 öğrenci ve 9 öğretmen ile katıldık. Türkiye-Afyonkarahisar ayağında ise yapılan etkinliklere 31 katılımcı AB ülkelerinden vardı. Alnımızın akıyla bu hafta etkinliklerimizi gerçekleştirdik ve misafirlerimizi memleketlerine uğurladık. Bundan sonra ki süreçte 8 öğrencimiz ve 4 öğretmenimizle İspanya ve Polonya’daki etkinliklere katılarak projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Bu proje ile öğrencilerimizin dünyaya bakış açısını değiştirerek birçok olumlu katkılar sunmuştur.”
KONUKLAR AFYON’DAN MEMNUN AYRILDI
Öte yandan jeotermalin başkenti Afyonkarahisar’da tüm Erasmus ekibi doğa dostu yakıt olması nedeniyle AFJET Gecek Tesisleri gezdirilerek bilgilendirildi. Okul Müdürü Turgay Bingül sözlerini şöyle tamamladı: “Kültürler arası iletişimi sağlamak, görgü ve bilgiyi arttırmak, yeni dostluklar kurmak ve önyargıları yıkmak projemizin amaçlarından biridir. Bu bağlamda yapılan şehir turu, keçe ve ebru sanatı atölyeleri ve Frig Vadisi gezisi öğrenciler arasındaki bağı geliştirmiş ve arkadaşlıklar kurmalarına vesile olmuştur. Tüm öğrenci ve öğretmenler yapılan çalışma ve aktivitelerden çok faydalandıklarını belirterek yeniden gelmek istediklerini dile getirilerek Afyonkarahisar’dan ayrıldılar.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme