Afyon Lisesi öğrencilerine motivasyon kahvaltısı

Afyon Lisesi Okul Aile Birliği’nce YGS öncesi öğrencilere motivasyon amacıyla NG Güral Afyon Otel’de dün sabah kahvaltı programı düzenlendi.AFYON LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İDDİALIProgramın açılış konuşmasını Afyon Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Özerdem yaptı. Bekir Özerdem, Afyon Lisesi’nin en şanslı öğrencilerinin program katılımcıları olduğunu söyledi. Program katılımcıları ile aralarında ki konuşmada bu dönemde ki gençlerin daha [&hellip]

Afyon Lisesi Okul Aile Birliği’nce YGS öncesi öğrencilere motivasyon amacıyla NG Güral Afyon Otel’de dün sabah kahvaltı programı düzenlendi.
AFYON LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İDDİALI
Programın açılış konuşmasını Afyon Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Özerdem yaptı. Bekir Özerdem, Afyon Lisesi’nin en şanslı öğrencilerinin program katılımcıları olduğunu söyledi. Program katılımcıları ile aralarında ki konuşmada bu dönemde ki gençlerin daha şanslı olduklarını ifade eden Özerdem; “Program öncesi aramızdaki konuşmada gerçekten bu çocuklar çok şanslı dediler. Bu çocuklarımızın şanlı olmaları sonrası Okul Aile Birliği’nin özellikle Sayın Okul Müdürümüzün gayretleriyle bu ve benzeri organizasyonların yapılması yanında yine aramızda ki konuşmalarda şöyle bir şey geçti. Büyük ihtimalle Afyon’un en başarılı üniversite yerleştirme sonuçlarının Afyon Lisesi’nden çıkacağı düşünülüyor. İnşallah bende şahsım adına mahcup olmayacağımızı düşünüyorum” dedi.
BAŞARIYA SÜPRİZ
ETKİNLİK PLANLANIYOR
“Çocuklarımızın gözlerine baktığımda hepsinin birer başarı timsali olduklarını görüyorum” diyen Bekir Özerdem, çocukların kendilerinin geleceği olduğunu ifade etti. Özerdem; “Evlatlarımız bizlerin geleceği. Ailelerinize ve özellikle birbirimize söz verdik. Ben de özellikle Milli Eğitim Müdürüme söz verdim. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra Afyon Lisesi’nin en iyi başarıyı elde eden okullardan biri olacağına söz verdim. Sayın Okul Müdürümüze de şunu söyledim; Başarılı öğrencilerimizle, Okul Aile Birliği ve Valilik makamı vasıtası ile süpriz bir etkinliğimiz olacak dedik. Çocuklarımızın bizleri mahcup etmeyecekleri kanaatindeyim. Tüm öğrencilerimize tek tek başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.
SINAV GEÇER HAYAT DEVAM EDER
Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingöl, öğrencilerinin çok heyecanlı olduklarını, programın yapıldığı an itibariyle 71 saat 45 dakika sonra öğrencilerinin önemli bir sınava gireceklerini söyledi. Yaklaşık bir sene önce de bunu söylediğini ifade eden Bingöl; “Hayat hızla akıp geçiyor. Ben 31 sene önce Afyon Lisesi’ne öğrenci olarak adım atmıştım. Zaman çok hızlı akıp geçiyor. Bu nedenle 71 saat 45 dakika da çok hızlı geçecek. Önemli olan sizlerin bu zamanı stressiz, sakin bir şekilde atlatmanız. Sınav çok önemli değil. Önemli olan öğrencilerimizin sınava bilgilerini yansıtabilmeleridir. Diyoru ki, sınav geçer hayat devam eder. Tüm öğrencilerimize girecekleri sınavda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, YGS’ye girecek olan öğrencilerin gerginlik içerisinde olmamalarını, bunu gerektirecek bir durum olmadığını söyleyerek konuşmasına başladı. Öğrencilerden beklentinin güçlerinin üzerinde olan bir beklenti olmadığını kaydeden Yalçın şunları söyledi: “Beklentimiz öğrencilerimizin gücü nispetindedir. Bizler sizlere güveniyoruz. 13 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS’ye öğrencilerin az bir zamanı kaldı. Bu noktada bende öğrencilerimizin şanslı olduklarını düşünüyorum. Öğrencilerimize emeği geçen çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu sınavlara giren her birimiz gideceğimiz yolları ve ulaşım araçlarını kendimiz buluyorduk. Hatta ailelerimiz nerede, hangi okulda sınava gireceğimizi dahi bilmiyorlardı. Sadece ders öğretmenlerimizin bi takım tavsiyeleri olurdu. Hepsi bu kadar. Öğrencilerimizin ne kadar önemli olduklarının göstergesi bulunduğumuz alanda ki yetkili ve değerli arkadaşlarımızın varlığı ile ortadadır. Çocuklarımızı önemsiyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. 13 Mart Pazar günü gireceğiniz YGS’de yalnız değilsiniz. Bizler dualarımızla sizlerin yanında olacağız. Kendinizi çok fazla germeyin. Tavsiyemiz dikkatinizi toplamanızdır.”
KALİTELİ GELENEK SÜRÜYOR
Programın son konuşmasını Vali Yardımcısı Erhan Günay yaptı. Afyon Lisesi’nde okuyan öğrencilerin Türkiye’nin kaderini belirleyen insanların yetiştikleri bir okulda okuma şansına sahip olduklarını dile getirdi. Çoğu zaman etiketin önem taşıdığını, motive ettiğini vurgulayan Günay şöyle konuştu: “Bizler öğrencilerimizin girecekleri sınavda başarılı olacaklarına inanıyoruz. Ama Milli Eğitim Müdürümüzün de ifade ettiği üzere başarıya odaklanma öğrencilerimizi tamamen hedefe ulaşmada katkı sağlayacaktır. Aksi durumun ise sonunuzun felaket olacağı yönünde bir duruma sizleri sürüklemesin. Ben Ankara’da Mustafa Kemal Lisesi mezunuyum. Çok bilmemekle birlikte belki bizim okulumuzdan da çok başarılı insanlar mezun olmuştur. Afyon Lisesi’nde Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Genel Kurmay Başkanlarının okuduğunu biliyoruz. Bu kaliteli geleneğin halen daha bu kahvaltı programı da dahil sürdüğünü görmekteyiz. İdaresinden, Okul Aile Birliğine kadar çok kaliteli bir yönetim anlayışı var. Öğrencilerimizden ülkenin geleceği adına çok şey bekleyen insanlarımız var.”
YAPMAKTA YAPAMAMAKTA MÜMKÜN
“Sınav herşeyin sonu değil. Yapmak kadar yapamamak da var” diyen Vali Yardımcısı Erhan Günay sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden biz tek bir oturumda 3,5 saatlik bir sınava girerdik. Sizler bir kaç oturumda sınava tabii tutuluyorsunuz. Heyecan bir oturumda yenilemezse diğerinde adapte olma ihtimali yüksek. Bazen olamayabiliyor. Benim dönemim de okul birincisi hiçbir fakülteye yerleşememişti. Eğer Allah kişi için bir kısmet verecekse o yolda sarf edilen çabaya kişi bile bazen hayret edebiliyor. Tüm sınava girecek gençlerimize başarılar diliyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme