Afyon köy ekmeği

Afyonkarahisar’ın meşhur lezzeti patatesli köy ekmeği hakkında bilinmesi gereken doğrular

Haber

UNESCO tarafından tescillenen Türkiye genelindeki 3 Gastronomi kentinden birisi olan Afyonkarahisar’ın tescilli lezzetlerinden Afyon köy ekmeği Türk Patent Marka Kurumu’nca tescillenmiş bir ürün.

Uzun süre bayatlamaması ve geleneksel lezzeti ile ün salmış ekmeğin lezzetini içerisinde bulunan ekşi maya ve Afyonkarahisar patatesinin yanı sıra her aşamasının kadınların el yordamıyla hazırlaması ve odun ateşinde pişmesi veriyor.

Haber

Afyonkarahisar’a yolu düşen herkesin mutlaka bir kez tadına baktığı, giderken de yanında aldığı bu lezzet, şu anda farklı şehirlere kargo ile gönderiliyor. Afyonkarahisar Çarşı Merkezi’ndeki hemen hemen her sokakta satışı yapılan Afyon Köy Ekmeği Afyonkarahisar Belediyesi’nin işlettiği Sosyal Tesisler olan Anıt Kafe, No03 Kafe gibi güvenilir yerlerde de satışa sunuluyor. Ağırlığı1,5 kilogramı bulan Afyon Köy Ekmeği’ni 20 TL ile 40 TL arasında temin etmek mümkün. Afyonkarahisar şehir merkezi ve köylerinde bulunan 100’den fazla mahalle fırınında Afyon Köy ekmeğinin üretimi yapılmaktadır.

Afyon Köy ekmeğinin iyisini anlamak için hamurunun iyi yoğrularak süngerimsi bir yapıda olmasına dikkat etmek, iyi pişmiş olmasına dikkat etmek, sıcakken kapalı alanda bulundurulmadan doğal ortamda soğumuş olmasına dikkat etmek, ekmeğin altının fırın karası olmamasına dikkat etmek gerekiyor.

Haber

Bakmadan Geçme