Afyon kolay pes etti

HDI Sigorta Afyon Belediyespor, ligin 24. haftasında Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'yı konuk etti. Maça iki ekip de hızlı başlarken, Karşıyaka 2. çeyrekte farkı açtı, maçın sonuna kadar farkı korudu ve 67-94 kazandı   ING Basketbol Süper Ligi'nde düşme potasından kurtulma mücadelesi veren HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 24. haftasında [&hellip]

HDI Sigorta Afyon Belediyespor, ligin 24. haftasında Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Maça iki ekip de hızlı başlarken, Karşıyaka 2. çeyrekte farkı açtı, maçın sonuna kadar farkı korudu ve 67-94 kazandı

ING Basketbol Süper Ligi’nde düşme potasından kurtulma mücadelesi veren HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 24. haftasında Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Son haftalarda kötü sonuçlar alan Pınar Karşıyaka, ligde kalma mücadelesi veren Afyon Belediyespor karşısında hata yapmadı ve ilk periyottan sonra üstünlüğü eline geçirip maçı 94-67 kazandı.
Afyon Belediyespor geçiş hücumlarıyla 7-2’lik seri yakaladı, Karşıyaka oyunu yarı saha basketboluna dönüştürünce 8-7 öne geçti. Molaya 10-8 Afyon üstünlüğü ile gidildi. TV molası dönüşü Karşıyaka 5-0’lık mini seri ile skoru 13-10 lehine çevirdi. Galibiyet sürekli el değiştirdi, periyod 19-19 beraberlikle tamamlandı.
İkinci çeyreğin ilk dakikasında faul itirazı sırasında Karşıyaka Koçu Ufuk Sarıca’ya teknik faul kararı çıktı. Yorgunluklar ve oyuncu değişiklikleri ile birlikte Karşıyaka bench farkını ortaya koydu, 5. dakikada 39-25 öne geçti. Bu periyotta 32 sayı atan Karşıyaka soyunma odasına 51-34 önde gitti.
Dar rotasyonla oynayan Afyon Belediyespor soyunma odasından nefeslenmiş geldi, üçüncü çeyreğe 11-7 ile başlayınca, Ufuk Sarıca mola aldı. Karşıyaka son periyoda 71-55 önde girdi. Farkın açılmasıyla iki takım da az süre alan oyuncularını sahaya sürerek oynama süreleri ve tecrübesini artırdı. Maçın sonunda 94-67 Karşıyaka maçı kazanan ekip oldu.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme