“Afyon Kodluyor” projesi devam ediyor

İl Milli Müdürlüğü’nce yürütülen “Afyon Kodluyor” projesi kapsamında hafta sonu Park Afyon’da düzenlenen Robotlar ile Futbol Turnuvası, Robotospik ile Bilgisayarsız Kodlama, Lego ve Robotik Araçlar ile Maker atölyesine Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Afyon Kodluyor projesi il sorumlusu Fatih Akçil, Şube Müdürleri [&hellip]

İl Milli Müdürlüğü’nce yürütülen “Afyon Kodluyor” projesi kapsamında hafta sonu Park Afyon’da düzenlenen Robotlar ile Futbol Turnuvası, Robotospik ile Bilgisayarsız Kodlama, Lego ve Robotik Araçlar ile Maker atölyesine Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Afyon Kodluyor projesi il sorumlusu Fatih Akçil, Şube Müdürleri Gürbük Bıdık, Fevzi Özdemir, Muammer Demircan ve Mustafa Koçak katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, proje kapsamında 400’e yakın öğrenciye eğitim verildiğini vurgulayarak, “Bakanlığımız 2023 Vizyonunda öğrencilerimizde teknoloji farkındalığını geliştirmek, tasarım ve beceri eğitimi ile bilişsel gelişimlerinin arttırılmasının önemini vurguladı. Bizlerde İl Milli Müdürlüğümüzce yürütülen Afyon Kodluyor projesi kapsamında yapılan bu etkinlik ile çocuklarımızın robotik ve kodlamaya dair farkındalığını arttırmayı hedefledik. Robotik ve kodlama alanında farkındalık kazandırmak adına yapılan atölyelerde, 12-17 arası farklı saatlerde toplamda 45 seansta 40’e yakın çocuğumuza eğitim verildi. Bu anlamda öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yönelik yapılacak eğitimler planlı bir şekilde devam edecektir. Etkinliğimizde görev alan Afyon Kodluyor Proje Ekibi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.
Etkinlik protokolün çocuklara sertifika vermesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme