Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Kaç Fakülte Var?

Üniversite tercihlerinin yeni yapıldığı ve ek tercihlerin devam ettiği bu dönemde hangi üniversitede hangi bölümler var, hangi üniversitede kaç fakülte var soruları merak konusu oldu.

Son dönemlerde öğrencilerin sıkça merak ettiği üniversitelerden birisi de Afyon Kocatepe Üniversitesi. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde kaç fakülte var sorusuna yanıt bulduk. İşte ayrıntılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Kaç Fakülte Var?

Yirmi bir yeni üniversite ile birlikte 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile kurulan, 10 Kasım 1992 tarihinde eğitim – öğretim faaliyetlerine başlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), kuruluşundan 1 yıl sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın izniyle Afyonkarahisar ilinin Dinar, Emirdağ, Sandıklı, Şuhut ilçelerinde meslek yüksekokulu açmıştır.

Her dönem donanımsal alt yapısını ve akademik kadrosunu geliştirerek kendini yenileyen Afyon Kocatepe Üniversitesi, Covid-19 Pandemi sürecinde 22 Temmuz 2020 tarih ve 31193 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Kaç Fakülte Var?

Bugün itibariyle Afyon Kocatepe Üniversitesi; Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Veteriner Fakültesi olmak üzere toplamda 13 fakültede eğitim – öğretime devam etmektedir.

Ayrıca, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde, 1 devlet konservatuarının yanı sıra; Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 3 enstitü; Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 3 yüksekokul ile Afyon, Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, İscehisar, Sandıklı, Sinanpaşa, Sultandağı, Şuhut ve Uzaktan Eğitim olmak üzere toplamda 14 meslek yüksek okulu ile eğitim – öğretime devam etmektedir.

Bakmadan Geçme