• Haberler
  • Eğitim
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi, evrensel nitelikte eğitimi amaçlıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi, evrensel nitelikte eğitimi amaçlıyor

AKÜ Prof. Dr. Mehmet Karakaş, eğitim-öğretim hizmetinin ve araştırma-geliştirme çalışmalarının evrensel nitelikte olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla daha çok öğrenciye ve personele yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkânı sunuyor. AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM), mevcut ortaklıkları güçlendirmek ve daha çok [&hellip]

AKÜ Prof. Dr. Mehmet Karakaş, eğitim-öğretim hizmetinin ve araştırma-geliştirme
çalışmalarının evrensel nitelikte olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla daha çok öğrenciye ve personele yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkânı sunuyor. AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM), mevcut ortaklıkları güçlendirmek ve daha çok öğrenci ve personel hareketini desteklemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda AKÜ UİM, ilk olarak Erasmus+ KA171 Avrupa Dışı Hareketlilikler kapsamında Rusya’da bulunan “St.Petersburg State University of Economics” ve “St.Petersburg State University of Veterinary Medicine” adlı üniversiteleri ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretlerle söz konusu iki üniversite ile yapılan anlaşmalar, 2027 senesine dek uzatıldı. Ziyarette, UİM Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Güngör ve Erasmus+ KA171 Projeleri Sorumlusu Öğretim Görevlisi Ezgi Gürel hazır bulundu.
İKİLİ ANLAŞMALAR UZATILDI
Prof. Dr. Demir, Erasmus+ değişimleri kapsamında hem Avrupa’da hem de Avrupa dışı ülkelerle yapılan anlaşmaların sayısının her geçen gün arttığının altını çizdi. Demir sözlerine şöyle devam etti:
“Erasmus+ Avrupa Dışı Hareketlilikler değişimlerinin dünyaya açıldığı 2015 yılından beri üniversitemiz, farklı ülkelerde 56 kurumla işbirliği yapmış ve birçok öğrenciye öğrenim ve staj bursu sağlamıştır. Ayrıca, üniversitemiz bu değişimlerde Türkiye’de en çok hibe alan ilk on üniversitenin içerisinde yer almaktadır. Gerçekleştirdiğimiz yeni anlaşmalarımızla öğrencilerimiz ve personelimiz, Erasmus+’ın yeni döneminin başladığı 2021-2027 yılları arasında Rusya’daki belirtilen üniversitelerle değişimlerini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Veteriner Fakültesi kapsamında gerçekleştirebileceklerdir. Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”
AKÜ’DEN BÜYÜK BAŞARI
Diğer taraftan AKÜ, akreditasyon başvurusu en çok kabul edilen iki üniversiteden biri oldu. UİM’in sunduğu akreditasyon başvuruları ile AKÜ dört konsorsiyumun koordinatörlüğünü yapacak, iki konsorsiyumda da ortak kuruluş olarak yer alacak.
Koordinatörlüklerini AKÜ’nün yaptığı “Gastronomi Erasmus+ Staj ve Personel Hareketliliği Konsorsiyumu”nda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği; “Veterinerlik Erasmus+ Staj ve Personel Hareketliliği Konsorsiyumu”nda Fırat Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi; “Erasmus+ Yeraltı Kaynakları ve Enerji Staj ve Personel Hareketliliği Konsorsiyumu”nda Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi; “European Placement Opportunities (Avrupa Staj Fırsatları) Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu”nda ise İzmir Ekonomi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, MCBÜ Teknokent Müdürlüğü ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi, Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortak kuruluşlar olarak yer alacak.
AKÜ ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesinin koordinatörlüğünü yapacağı “Eğitim Bilimleri Erasmus+ Konsorsiyumu”nda Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak kuruluş olarak görev alacak. AKÜ’nün Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Eskişehir Sanayi Odası ile birlikte ortak kuruluş olarak bulunduğu, koordinatörlüğünü Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yapacağı bir diğer konsorsiyum ise “Dumlupınar Staj Konsorsiyumu” olacak.
DENEYİMLER
PAYLAŞILACAK
Söz konusu projeler ile AKÜ’nün Erasmus+ hareketlilik bütçesi, büyük oranda artacak ve böylelikle daha fazla öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleşecek. Daha fazla öğrencinin ve personelin deneyim kazanmasına, yurtdışındaki kuruluşlarla işbirliği yapmasına katkı sağlayacak olan konsorsiyumlar sayesinde öğrenciler yurt dışında staj yapma olanağı da kazanacak.
AKÜ’nün uluslararasılaşma politikası kapsamında, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uluslararası Öğrenciler Birim Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmaların sürekli, aktif ve üretken bir mantıkla sürdürüldüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; gerek yaptıkları ikili anlaşmalar, gerekse konsorsiyumlarda yürüttükleri görevler vasıtasıyla eğitim-öğretim hizmetinin ve araştırma-geliştirme çalışmalarının evrensel nitelikte olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Prof. Dr. Karakaş ayrıca dünyanın farklı ülkelerindeki pek çok üniversiteyle işbirliği protokolleri, Erasmus+ ve Mevlana anlaşması imzaladıklarını, bunun yanı sıra Üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci alımı konusunda da önemli bir mesafe kat ettiğini vurguladı. Bu anlamda 62 farklı ülkeden toplam 1041 yabancı uyruklu öğrencinin AKÜ’de öğrenim görmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karakaş, uluslararası arenada eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini arttırmak adına imzalanan anlaşmaların sayısında da her geçen yıl artış kaydedildiğini ifade etti. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme