• Haberler
  • Gündem
  • Afyon keçeleri Bakü'de tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyon keçeleri Bakü'de tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli Dr. Araştırma Görevlisi Ülkü Küçükkurt ve Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli Doç. Naile Rengin Oyman'ın birlikte hazırladıkları 'Afyonkarahisar'da Geleneksel Tepme Keçe Üretimi ve Keçe Atölyelerinin Günümüzdeki Durumu' başlıklı bildirilerini Azarbaycan'ın başkenti Bakü'de 25-27 Ekim 2018’tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Keçede Kesişme Noktaları Sempozyumu'nda sundular.Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli Dr. Araştırma Görevlisi Ülkü Küçükkurt ve Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli Doç. Naile Rengin Oyman’ın birlikte hazırladıkları “Afyonkarahisar’da Geleneksel Tepme Keçe Üretimi ve Keçe Atölyelerinin Günümüzdeki Durumu” başlıklı bildirilerini Azarbaycan’ın başkenti Bakü’de 25-27 Ekim 2018’tarihleri arasında gerçekleştirilen “Keçede Kesişme Noktaları Sempozyumu”nda sundular.
Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Azerbaycan Halı Müzesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün birlikte düzenlediği etkinliğe birçok ülkeden akademisyen ve keçe sanatçısı katıldı. Keçe ile ilgili bildiri sunumları Halı Müzesi Konferans Alanında, sergi açılışı Halı Müzesi Sergi Salonunda, Fashion Show ise Four Seasons Hotel Bakü’de gerçekleştirildi. Akademisyen ve sanatçılar, sempozyumda kendi ülkelerinde uygulanan keçe üretim tekniklerini, kullanılan kompozisyonları tanıtma ve keçe ile ilgili diğer konularda bilgi alışverişinde bulunma ve tanışma imkanı buldular.

Bakmadan Geçme