'Afyon Kalesi’ne MHP bayrağını dikeceğiz'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Milletvekili Adaylarını kamuoyuna tanıttı. MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk 'Kale’ye MHP bayrağını dikeceğiz' dedi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Milletvekili Adayları’nı Çakmak Marble Otel’de düzenlenen bir toplantıyla tanıttı. Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Afyonkarahisar’da birinci parti olacaklarını iddialı bir şekilde söyledi. Ertürk, 'Ben bir [&hellip]

“Afyon Kalesi'ne MHP bayrağını dikeceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Milletvekili Adaylarını kamuoyuna tanıttı. MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk “Kale’ye MHP bayrağını dikeceğiz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Milletvekili Adayları’nı Çakmak Marble Otel’de düzenlenen bir toplantıyla tanıttı. Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Afyonkarahisar’da birinci parti olacaklarını iddialı bir şekilde söyledi. Ertürk, “Ben bir iddiayı dile getirmek istiyorum. MHP, 12 Haziran’da Afyonkarahisar’dan 1’inci parti olarak çıkacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Partimizin her kademesinde çalışan arkadaşlarımız yürekten inanıyorlar. Bütün MHP’liler 12 Haziran’da MHP bayrağını Afyon Kalesi’ne dikeceğiz” dedi.
“Ne verdiniz de 5-0 diyorsunuz”
AK Parti’nin 5-0 tahminin gerçeği yansıtmadığını aktaran Ertürk, “İktidar partisi ve onun yöneticileri rüya aleminde gezi-yorlar. Afyonlu’ya ne verdiniz de size 5 milletvekili verecek ve siz de 5-0 yapacağız diyorsunuz. Etrafımızdaki komşularımızı gördükçe Afyon’un onlardan geri kalmış olması bizleri kahrediyor. 9 yıldır AK Parti hükümetinin yapmış olduğu hizmetler Afyon’a güdük geldiğinden dolayı, eksik geldiğinden dolayı maalesef komşularımızla yarışamaz hale geldik. Bunun izahını yapsınlar Afyon’a” ifadelerini kullandı.
Milletvekili sayısı
5’e düştü
9 yılda milletvekili sayısının 7’den 5’e düştüğünü hatırlatan Ertürk, şöyle devam etti:
“Gönül isterdi ki hepsini listemizde görelim. Ama AK Parti’nin 9 yıllık icraatlarının sonrasında Afyon’da istihdam yaratamadıklarından dolayı iş ve aş peşinde koşan vatandaşlarımız iş arama gerekçesi komşu vilayetlere göç etmek durumunda kaldılar. Bu nedenle Türkiye’de birkaç ilin yaşadığı kötü sonucu biz de yaşadık. 7 olan milletvekili sayımız bir dönemde 5’e düştü.
6 Mart’ta 6’ya düşen milletvekili sayımız, yine YSK’nın kararı ile 5’e düşürüldü. İktidar partisinin mensupları hiç kimseyi kandırmasın. 2’nci milletve-kilimizi Afyon göç verdiği için kaybettik.
Afyonkarahisar 1 yılda 15 bin göç vermiş. Kimseyi kandırmasınlar, şimdiye kadar Afyon’u kandırdıkları yetti. Sözlerle, göstermelik icraatlarla, göz boyama gayretleri ile 9 yıl Afyonlu’yu uyuttular. Afyonkarahisar’da yaşayan hemşehrilerime soruyorum. 9 yıl önceki halinizden şimdiki haliniz çok daha mı iyi?”
“Mahcup etmeyeceğiz”
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi’ne daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ertürk, çalışmaların sadece seçim çalışması değil, daha önemli bir görev olarak anlaşılması gerektiği üzerinde durdu. Ertürk, “Bizler MHP olarak 16 milletvekili aday adayımızdan 5 tanesini seçerek bunları Afyonkarahisar’ın sorunlarını çözmesi için parlamentoya göndermek istiyoruz. Biz, Türk milliyetçileri, MHP’liler, haksızlıklara maruz kalmışızdır, mahkumiyet yaşamışızdır ama hiçbir zaman mahcup olmadık. Afyonlu’yu da mahcup etmeyeceğimize bütün aday arkadaşlarımız adına söz veriyorum” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme