Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Afyon, iyi bir ev sahibi

Murat Arısoy 19 Ocak 2016 Salı 13:35:52
 

Afyonkarahisar, Ocak ayının ilk yarısında düzenlenen programlarda iyi bir ev sahibi olduğunu, bundan sonra da iyi ev sahipliğinin devam edebileceğini gösterdi. Şehir olarak “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” desek yeridir.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstişare Toplantısı, Basketbol’da Kadınlar Kupası Finalleri derken Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yöneticilerini ve delegelerini de Afyonkarahisar’da ağırladık.
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, “Başarılamaz” denilen bir yükün altından daha kalktı. Tebrik etmek gerekir.
Eksiklikler yok muydu? Elbette vardı. Görülen eksiklikleri ve eleştirilerimi Abdioğulları ile paylaştığım için rahatım.
Bununla birlikte herbiri tanıtım elçisi gibi görev yapma potansiyeline sahip gazetecileri Afyonkarahisar’da misafir etme fikri, kentin tanıtımı için olumlu. Keşke Afyonkarahisar’ın tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyleyen “en yetkili” yöneticilerimiz de aramızda olsaydı.
Neyse, kendi tasarruflarıdır.
Ayrıca “Dernek bir şey yapmıyor, sözümüzü söyleyemiyoruz” diyen meslektaşlarımız, keşke Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun toplantısını takip etme lütfunda bulunsalardı. Kameraların kayıt aldığı birinci toplantıdan sonra gerçekleştirilen ikinci toplantıda “serbest kürsü” uygulamasını gördük. Bir şeyler anlatmak isteyen herkese fırsat verildi; herkes eleştirisini de dile getirdi; övgüsünü de, derdini de.
Divan Kurulu, “Süre sınırımız yok, isteyen istediği gibi konuşabilir” diye de katılımcıları yüreklendirdi.
Elbette gazeteciliğin sorunlarını bir toplantıyla çözmek mümkün değil. Fakat ciddi bir gayretin olduğunu da görmeliyiz.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Burada gazete sahiplerinin sorunlarından çok çalışan gazetecilerin sorunlarını gündeme getirmeliyiz” derken aslında bu gayretin de altını çiziyordu.
İlk gün yoğun fikir alışverişi ile süren toplantı, ikinci gün şehir gezisi ile devam etti. Gezi bittiğinde hiçbir katılımcıda memnuniyetsizlik görmedim. “İyi ki gelmişiz” diyen de çoktu. Hatta AGD Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları’na hâlâ “Başkanım çok teşekkür ederiz” mesajları geliyor.

 

 

GİZLİ KAHRAMAN

 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Afyonkarahisar’daki toplantısında “gizli” bir kahraman vardı: Yenigün Gazetesi’nden Kerim Hamitoğlu. Kendisine Mehmet Abdioğulları tarafından verilen tüm görevleri eksiksiz yerine getirdi, görevi yerine getirdikten sonra da Abdioğulları’nı bilgilendirdi. Hamitoğlu’nu tebrik ediyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti